NIEUWSPanasonic

DVD recorder Panasonic

Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2003 | Panasonic
Philips heeft al aangekondigd DVD recorders in de home theater sets te plaatsen, Panasonic heeft de daad bij het woord gevoegd. De nieuwe SC-HT10000 is het eerste complete alles-in-één Home Cinema systeem met DVD opnamemogelijkheden. De SC-HT1000 combineert de geavanceerde opnamemogelijkheden van een DVD recorder met de veelzijdigheid en het gebruikersgemak van een home cinema systeem.

Panasonic SC-HT1000

Het systeem bestaat uit één hoofdunit, waarin onder andere de DVD speler/recorder is ondergebracht, een actieve subwoofer met een totaal vermogen van 600 watt en een complete luidsprekerset bestaande uit twee, in hoogte verstelbare Tall-Boy front speakers, twee geavanceerde OmniCast Surround speakers en een center speaker. Met het systeem kan de consument niet alleen DVD-Video en –Audio discs afspelen, maar ook gewone audio CD’s, CD-R/-RW discs en MP3 bestanden. Televisie beelden neem je op op DVD-RAM of DVD-R en het resultaat is uitwisselbaar met andere Panasonic DVD spelers.

Panasonic heeft de zogenaamde Time Slip technologie toegepast in het home theater systeem. Hiermee kunnen eerder opgenomen programma’s worden teruggekeken terwijl de opnames nog lopen, of men kan 30 seconde herhalen zonder het opnameproces te onderbreken. Een ander topkenmerk is de gebruiksvriendelijkheid. Een voorbeeld is de Direct Navigator, waarbij het eerste beeld van elke opgenomen scéne op de televisie wordt weergegeven om van daaruit het gewenste startpunt te bepalen.

De geluidskwaliteit heeft voldoende aandacht gekregen in de ontwikkeling. Het resultaat is door het gebruik van de genoemde luidsprekers bijzonder goed. Mede verantwoordelijk voor de realistische en akoestische prestaties is de plaatsing van de tweeter en de woofer bovenin het kabinet, naar boven gericht en met een diffusie board direct aan de voorzijde van de tweeter. Met een frequentiebereik van 50 kHz is de SC-HT1000 in staat om DVD Audio op een goede manier weer te geven.

Het systeem is vanaf dit najaar te koop en zal 1.599 euro gaan kosten.


EDITORS' CHOICE