NIEUWSB&W

Draaitafels Audio Classics

Redactie HiFi.nl | 24 september 2003 | B&W

De VAD show in Veldhoven wordt door HiFi importeurs van Nederland vaak aangegrepen als evenement om klanten te verbazen met de nieuwste ontwikkelingen. Ook dit jaar druppelen de berichten over introducties en nieuwe producten tijdens de VAD binnen op de redactie. Interessant is de mededeling van Audio Classics die liefst met twee nieuwe draaitafels komen.

VPI Aries

Zo zal de nieuwe VPI Aries Scout "Master" draaitafel worden gepresenteerd. Deze nieuwe draaitafel van kwaliteitsfabrikant VPI is in feite een Scout met een zeer solide en dik chassis. De constructie is een soort sandwich van twee Scout chassis aangevuld met een aluminiumplaat. Een vergelijkbare constructie werd al toegepast op de nieuwe VPI HRX. De motor en het plateau komen weer van grote broer de Aries. De prijs van deze nieuwe draaitafel ligt rond de 3.200 euro.

Emotion

Clearaudio, een ander topmerk op het gebied van draaitafels, komt zelfs met het eerste product van een hele nieuwe generatie platenspelers. De Emotion, zoals de nieuwe telg in de familie heet, is opgebouwd uit een Satisfy arm en heeft een Clearaudio Aurum Classic element. Het meest aantrekkelijk is wellicht de prijs: 840 euro. De arm is geheel opnieuw ontworpen, de rest is van dezelfde kwaliteit die Clearaudio klanten gewend zijn. Meest uniek is de vrijstaande motor wat in deze prijsklasse vrijwel niet voorkomt.

MERK

EDITORS' CHOICE