B&M bij Iman Dane

Redactie HiFi.nl | 25 september 2003 | Backes & Müller

(Ingezonden mededeling)

Backes & Muller SL15Deze week bestaat Hifi Studio Iman Dane 21 jaar en tegelijkertijd met dit heugelijke feit heeft de Roosendaalse HiFi specialist bekend gemaakt dat het bedrijf dealer is geworden van het Duitse (aktieve)luidsprekermerk Backes&Müller.Dit dealerschap gaat gepaard met het demonstratieklaar hebben van de modellen BM-18, BM-10, BM-4 en de nieuwe SL-15.

Backes&Müller levert aktieve luidsprekersystemen en werkt met een conuscorrectiesysteem dat gestuurd wordt door capaciteitswisselingen. Hiertoe zijn de conussen/membramen elektrisch geleidend gemaakt. Parallel hieraan zijn metalen roosters vast opgesteld. De geleidende conus en het rooster zijn als condersator geschakeld in een capaciteitsgevoelige schakeling. Door de conus/membraambeweging t.o.v. het rooster onstaat er een capaciteitsverandering die omgezet wordt in een electrische stroom. Deze wordt vergeleken met de oorspronkelijke signaalstroom waarop correctie volgt, indien nodig.

Alle weergevers zijn uitgerust met een eigen eindversterker, waarvan de gain, al dan niet softwarematig, ingesteld kan worden met een zogenaamde PPG. Op deze wijze is een Backes&Müller luidspreker naadloos in te stellen op de eigenschappen van de luisterruimte, zonder de filterinstellingen te wijzigen.


EDITORS' CHOICE