NIEUWSLemon Audio

Lemon Audio: Nederlandse fabrikaat


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003 | Lemon Audio
Het nieuwe High-End Audiomerk LEMON-AUDIO Presenteert de Jojk, een "High End" luidsprekersysteem, afgewerkt met `Vert de Guatemala` marmer. Daarnaast zal tijdens een speciale introductie presentatie ook het Beluga model te zien zijn. Tijdens de presentatie wordt gebruik gemaakt van Bryston versterkers. Hieronder leest u de officiële mededeling van Lemon-Audio met uitleg over beide modellen.

Ontwerpfilosfie:

Een goed luidsprekerontwerp moet vooral erg weinig vervormen. Het zoeken naar luidsprekerchassis met dergelijke specificaties en hun fabrikanten is dan ook een van onze belangrijkste taakstellingen. Daarnaast gaan we bij ieder concept uit van het maximaal haalbare in techniek en kwaliteit.

Uitgangspunten:

Lage vervormingcijfers, ‘n flink dynamisch bereik en weinig fasefouten vereisen opmerkelijk genoeg een relatief simpel ontwerp met hoogwaardige "ingrediënten". Behalve de selectie van goede luidsprekercomponenten is het ook zaak om aandacht te besteden aan de filtercomponenten, dempingmateriaal en de luidspreker behuizing.

Voor de filtercomponenten hebben we gekozen voor de hoogste kwaliteit, te weten: metaal oxide weerstanden, MKP condensatoren en TRITEC®, folie en luchtspoelen.Voor de behuizing is gekozen voor 22 tot 30mm MDF, 30 tot 36mm Berken en Beuken Multiplex, verstevigd met o.m. Grenen balken. In de constructie is geen gebruik gemaakt van schroeven of spijkers. Alle behuizingen zijn tenslotte afgewerkt met exclusieve soorten graniet en marmer, die uiteraard ook in zwaar gefineerde houtsoorten leverbaar zijn. Voor het `onderstel` gebruiken we geintegreerde spikes van het Noorse merk Soundcare©.

Lemon Audio Beluga

De "Beluga" is een 2-weg coaxiaal reflex systeem met een kast inhoud van 13 liter. Het met zorg en overtuiging vervaardigde luidsprekerchassis is van Noorse makelij. Bij de Beluga zijn we erin geslaagd een full range luidspreker te ontwerpen die bij uitstek geschikt is om ook van dichtbij te beluisteren, zoals in het geval van een kleine ruimte of bij Home Cinema.

De "Jojk" is opgebouwd uit een ceramische geinverteerde ‘dome tweeter’ met een bijzonder lage resonantiefrequentie (350Hz!). Voor de bas/mid sectie is gekozen voor ‘n 18 cm chassis uit de "Revelator" serie van het Deense bedrijf Scan-Speak. Deze Revelator geldt thans als één van ’s werelds beste mid/woofers. De combinatie van dit prachtige stel biedt een systeem met een erg lage vervorming en een overtuigende dynamiek over een groot frequentiebereik. Een ultiem 2-weg systeem.

De Beluga en de Jojk kunt u ervaren op vrijdag 26 september van 17.00u - 21.00u en zaterdag 27september van 11.00u - 15.00u in Haarlem. Een bevestiging van deze uitnodiging met adres en routebeschrijving ontvangt u na schriftelijke aanmelding per e-mail op: lemon@tempest.nl of via telefoonnummer 070 5140921.

EDITORS' CHOICE