NIEUWSSony

HiFi EISA`s Sony

Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2003 | Sony | Importeur: Sony Nederland
In totaal wonnen drie nieuwe producten en technologieën van Sony de prestigieuze innovatie-awards van de European Imaging and Sound Association (EISA) voor het jaar 2003-2004. De nieuwe Cyber-shot DSC-V1 is uitgeroepen tot ‘Europese digitale compactcamera van het jaar,’ maar daar gaan we verder niet op in, de RDR-GX7 is de ‘Europese DVD-Videorecorder van het jaar’ en de Sony S-Master geïntegreerde digitale versterker de ‘Europese audio-innovatie van het jaar’. De EISA is Europa`s grootste redactionele organisatie op het gebied van multimedia, met medewerkers van 50 tijdschriften op het gebied van Audio, Video, Fotografie en Mobiele elektronica in 20 landen. Elk jaar kiezen de beoordelingspanels in juni het beste product per categorie uit alle consumentenelektronicaproducten die in het betreffende jaar zijn geïntroduceerd.

RDR-GX7 – Europese DVD-Videorecorder voor het jaar 2003-4

Sony RDR-GX7

Sony`s topmodel DVD-recorder met tweevoudige RW-compatibiliteit biedt gebruikers een grote opname- en weergavecompatibiliteit, is zeer geavanceerd maar toch eenvoudig te bedienen en levert een hoogwaardige opname- en weergavekwaliteit. Het feit dat dit model als eerste DVD-recorder compatibel is met drie schijfformaten - DVD-R, DVD-RW en DVD+RW - vormde voor de beoordelaars een belangrijke overweging. Ze roemden ook de eenvoudige overdracht van camcorder naar DVD, de mogelijkheid om beeldmateriaal te produceren dat beter oogt dan het origineel en de algemene kwaliteiten van deze "zeer goede DVD-speler".

S-Master geïntegreerd digitaal versterkingssysteem – Europese audio-innovatie van het jaar 2003-4

Sony DA5000ES

De S-Master-technologie van Sony, die is geïntegreerd in de DAV-familie home audio-systemen, biedt een aanzienlijk puurder geluid en een grote ruimtebesparing. Het beoordelingspanel prees de "unieke mogelijkheid tot directe numerieke omzetting van pulscodemodulatie naar pulsbreedtemodulatie bij hogere vermogensniveaus. Dit maakt voor het eerst de bouw mogelijk van een krachtige versterker met een zeer hoge vermogensefficiëntie die geen terugkoppeling van uit naar in vereist." Het panel noemde ook de "geheel nieuwe volumeregeling, die de kleinste nuances van een digitaal signaal onaangetast weergeeft, zelfs bij de laagste luisterniveaus."

De RDR-GX7 en DSC-V1 zijn op dit moment leverbaar. De S-Master-technologie ligt ten grondslag aan de prestaties van de STR-DB2000 uit de QS-serie, de STR-DA3000ES uit de ES-serie en de STR-DA5000ES (zie foto) AV-receivercomponenten die leverbaar zijn vanaf augustus. De technologie is ook toegepast in Sony’s basismodel microsysteem CMT-CPXI dat afgelopen april is geïntroduceerd.


EDITORS' CHOICE