Jubileum Harman


Redactie HiFi.nl | 03 augustus 2003 | Harman Kardon

Harman Kardon wordt 50 jaar oud en viert dit halve eeuwfeest met een aantal Limited Edition modellen. De jubileum serie bestaat uit twee nieuwe audiovideo receivers in een nieuw jasje, met een zilverkleurige voorkant en een blauw oplichtend display plus een bijpassende DVD speler.

De AVR 505 Limited Edition bevat een decoder voor Dolby Digital, DTS 5.1 en Dolby ProLogic II. Daarnaast heeft Harman Kardon de zelf ontwikkelde VMA en LOGIC7 technologie toegepast. Dit in combinatie met het uitstekende technieke circuit, dat onder andere hoogwaardige digitaal naar analoog converteerders bevat zorgt ervoor dat zowel beeld als geluid op een hoogwaardige manier worden verwerkt. Er zijn veel aansluit mogelijkheden en de receiver heeft 5 luidspreker uitgangen die elk 40 watt uitsturen.

Harman Kardon AVR505

Een stapje verder als de 505 gaat de 507. Geen 5 kanalen, maar 7 en geen 40 watt per kanaal, maar 50. Om het een complete 7.1 receiver te maken zijn er ook voorzieningen voor de twee Back Surround kanalen, waarbij deze voorzieningen ook ingezet kunnen worden voor het afspelen in meerdere ruimtes. Het decodeer gedeelte is uitgebreid met Digital EX 5.1 en DTS ES Matrix/Discrete 6.1. Speciaal kenmerk is de EzSet afstandsbediening die met name het afstellen van de luidsprekers vergemakkelijkt.

Het laatste cadeautje is de DVD 506. Het ideale apparaat volgens de fabrikant om gekoppeld te worden aan een van de twee bovenstaande modellen. Het apparaat is slechts 46 millimeter hoog, levert een uitzonderlijke beeld en geluidskwaliteit en kan ook MP3 en JPEG bestanden afspelen.

EDITORS' CHOICE