NIEUWSB&W

LG voegt zich bij grote drie


Redactie HiFi.nl | 02 augustus 2003 | B&W

Philips en LG hebben vandaag aangekondigd dat LG zich voegt bij de 3C groep die patenten voor DVD Rom en DVD Video licenceert. De stap die LG nu maakt is het resultaat van de constante investering die het bedrijf doet op het gebied van DVD technologie en patent ontwikkeling. De 3C DVD Licensing Group werd opgericht in 1998 en bestond sindsdien uit de bedrijven Philips, Sony en Pioneer.

LG DVD speler

John Koo, voorzitter en directeur van LG zei:"Ik ben blij dat LG zich voegt bij het gezamenlijk DVD licentie programma, beter bekend als 3C. We zullen gaan samenwerken met deze bedrijven op het gebied van patent bescherming en patent exploitatie. LG is erg blij om deel uit te gaan maken van de meest professionele licentie organisatie op het gebied van optische opslag en we kijken nu al uit naar andere samenwerkingsverbanden op dit vlak met dezelfde bedrijven. De stap die LG nu maakt laat zien dat het technisch vermogen van LG gelijk komt met de wereld top.

Ruud Peters van Philips meldde dat zijn bedrijf en de andere leden van de 3C groep blij zijn met de nieuwste telg. "Het maakt het voor andere bedrijven veel makkelijker om in de DVD markt te stappen. Door LG kunnen we de waarde van ons licentie programma verder verhogen, zonder dat de aangesloten bedrijven er meer voor hoeven te betalen."

MERK

EDITORS' CHOICE