NIEUWSB&W

Pioneer kiest Philips

Redactie HiFi.nl | 31 juli 2003 | B&W

Pioneer gaat de SACD chip van Philips gebruiken in de geavanceerde DVD oplossingen. De SAA7893HL levert volgens Philips de kwaliteit van een concertzaal in de ruimte van je huiskamer. De spelers waar de nieuwe chip in gebruikt zal worden is de DV-563A-S DVD speler en het HTZ-830DV Home Theater System. SACD is een belangrijk kenmerk voor het afspelen van meerkanaals audio door DVD spelers en Philips heeft met de SAA chip een goede en betaalbare oplossing om SACD toe te voegen aan DVD spelers.

Pioneer DVD656

"Het SACD formaat wint duidelijk aan populariteit in de DVD markt en dat is weer een groei kans voor chipfabrikanten", zegt Michelle Abraham van het analyse bureau In-Stat/MDR. "In 2005 zal 35 procent van de DVD spelers zijn uitgerust met SACD als standaard kenmerk." Met de toevoeging van SACD zorgt Pioneer dat het zich schaart in het nog niet zo grote rijtje van producenten die spelers maken met afspeelmogelijkheid voor DVD Video, DVD Audio en SACD. "Door gebruik te maken van de Philips SAA7893HL chip is het makkelijk SACD te integreren in onze nieuw assortiment geavanceerde DVD video spelers.", aldus Hiroshi Ohtsubo, de hoogste baas van Pioneer`s Consumer Video Product divisie. "SACD levert de hoogst mogelijke meerkanaals audio kwaliteit en voegt daarmee een belangrijk kenmerk toe aan onze hoogwaardige speler.

Met de samenwerking tussen het bedrijf dat mede aan de wieg stond van het SACD formaat en het bedrijf dat al jaren een goede naam heeft op het gebied van DVD toepassingen is er voor de consumenten een belangrijke speler bij gekomen.

MERK

EDITORS' CHOICE