NIEUWSDenon

Primeur Denon en Dolby

Redactie HiFi.nl | 25 juli 2003 | Denon

Denon Electronics en Dolby Labarotories hebben het Amerikaanse debuut aangekondigd van de D-M71DVXP, een DVD receiver systeem dat uniek is door `s werelds eerste audio/video product met Dolby Virtual Speaker surround sound technologie.

Dolby LogoHet systeem bestaat uit een geïntegreerder DVD/receiver deel, twee satelliet luidsprekers en een subwoofer. Ondanks het ontbreken van drie luidsprekers produceert het systeem dan toch het gevoel van een 5.1 systeem. Belangrijk in deze revolutionaire techniek is de toevoeging van geavanceerde video D/A converteerders en digitale video verwerking. Daarnaast heeft Denon gebruik gemaakt van de kennis en de goede ervaring die het bedrijf heeft opgedaan bij het maken van de AVR-5803 en 3803 audio/video receivers.

Dolby Surround Speakers gebruiken een zelf ontwikkelde techniek om het geluid van drie luidsprekers te laten klinken als dat van het dubbele aantal. Doordat het systeem bronnen kan decoderen met behulp van Dolby Pro Logic II is het virtuele proces ook in staat echte 5.1 bronnen af te spelen. Het complete systeem is uitgevoerd in een zilveren metalen chassis, terwijl de satelliet luidsprekers zijn ondergebracht in een aluminium behuizing met houten elementen.

Het Denon D-M71DVXP DVD Receiver Systeem zal in september de Amerikaanse markt betreden met een verwachte verkoopprijs van 1.000 euro. Een tweekanaals versie, zonder subwoofer zal tegelijkertijd uitkomen voor een kleine 300 euro minder. Plannen om het systeem over de oceaan uit te brengen zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE