NIEUWSPhilips

Platte luidsprekers Philips

Redactie HiFi.nl | 22 juli 2003 | Philips

Onderstaande is een persbericht van Philips.

Met twee nieuwe systemen van flat speakers brengt Philips het stijlvolle design en de hoge prestaties van audio-/videoproducten naar de PC-gebruiker. Deze nieuwe systemen maken het voor gebruikers nog gemakkelijker om hun notebook- en desktop-PC`s, maar ook audioapparatuur zoals draagbare CD- en MP3-spelers, game consoles en zelfs televisietoestellen uit te rusten met krachtige, stijlvolle geluidsoplossingen.

Bij de nieuwe producten gaat het om twee nieuwe Acoustic Fusion speakersystemen die zijn uitgerust met Philips’ unieke Flat Panel luidsprekertechnologie: het systeem A3.610, 5.1 channel voor Dolby® en EAX® multichannelweergave; en het uit drie delen bestaande stereosysteem A3.310.

Philips A3.610

In tegenstelling tot andere zogenaamde ‘flat’ speakeroplossingen waarbij simpelweg gebruik wordt gemaakt van conventionele drivers die er alleen maar plat uitzien, maakt het Philips Soft Flat Panel concept gebruik van innovatieve luidsprekertechnologie die specifiek is ontwikkeld om ultradunne proporties te combineren met een excellente weergavekarakteristiek. Deze Flat Panel speakers zijn gebaseerd op Philips’ implementatie van NXT SurfaceSound technologie die nu nog verder is ontwikkeld met drie extra octrooien. Met hun gepatenteerde 3D SFP tweeters en Acoustic Energy Equalizer genereren de Philips Flat Panel speakers een dispers geluidsveld dat bij alle soorten geluidsbronnen voor een optimale stereo-ervaring zorgt.

Het nieuwe speakersysteem A3.610 Acoustic Fusion 610 is een voortreffelijk middel om PC`s en alle andere soorten audioapparatuur, game consoles en zelfs televisietoestellen van een fantastische geluidsweergave te voorzien. De A3.610 overbrugt het gat tussen de PC en traditionele amusementsapparatuur en voelt zich even thuis in een echte PC-omgeving als in de woonkamer, aangesloten op een audioapparaat of de TV.

Het systeem A3.610 bestaat uit een krachtige houten 8 inch side-firing subwoofer met een royale 100 watt aan effectief vermogen en vijf Soft Flat Panel satellietspeakers van elk 20 watt. Achter het fraaie design en de compacte afmetingen bevindt zich Philips’ geavanceerde audiotechnologie. Philips’ Soft Flat Panel technologie levert een unieke combinatie van slank, elegant design met prestaties die zo verbazingwekkend zijn dat zij doorgaans alleen worden aangetroffen bij high-end homeaudiosystemen. De 5.1 channelweergave van de A3.610 maakt dit systeem ideaal geschikt voor Dolby® en EAX® multichannelweergave, waardoor er een krachtige surround-sounddimensie wordt toegevoegd aan muziek, PC-spelletjes en TV-audio.

De afstandsbediening houdt de bediening eenvoudig: met de vingertoppen heeft de gebruiker toegang tot de Digital Sound Control van het systeem met vier standaardgeluidsinstellingen en een keuzeschakelaar voor drie audiobronnen, alsmede een volumeknop en een `mute`-knop.

Philips combineert dezelfde geavanceerde Soft Flat Panel-technologie tot een driedelig stereosysteem: het nieuwe speakersysteem A3.310 Acoustic Fusion 310 bestaat uit een houten subwoofer van 20 watt met basniveauregeling en twee ultradunne Soft Flat Panel satellietspeakers van elk 6 watt. In dit systeem wordt een ruimtebesparend ontwerp gecombineerd met een prachtige vormgeving en een gemakkelijke bediening.

De A3.610 en A3.310 zijn vanaf deze maand verkrijgbaar in Nederland en kosten respectievelijk € 249,95 en € 79,95 (inclusief BTW).

MERK

EDITORS' CHOICE