NIEUWSPhilips

Flex TV Philips


Redactie HiFi.nl | 15 juli 2003 | Philips

Philips introduceert tijdens de IFA, die eind augustus wordt gehouden in Berlijn, een nieuw concept: Flex TV. Het eerste model in het nieuwe concept is een breedbeeld televisie met een beelddiagonaal van 82 centimeter. In de behuizing van de 32 PW9768 is verder een harddisk recorder gebouwd met een capaciteit van 40 Gb.

Philips 32PW

Philips heeft in het nieuwe concept veel aandacht besteed aan het gebruikers- en bedieningsgemak. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een televisieprogramma op pauze te zetten om vervolgens met een druk op de knop op dat punt weer te laten beginnen. Tijdens het terugkijken kan men dan meteen de hinderlijke reclameblokken overslaan, door met sprongen van 30 seconde vooruit te springen. Zie je een spectaculaire actie tijdens een programma en kun je niet wachten op de herhaling, dan is er een speciale knop die de laatste 8 seconde voor je afspeelt.

Geheel in stijl met de nieuwe koers van de Nederlandse elecronica fabrikant is de televisie verder uitgerust met verschillende technieken om de beeldkwaliteit te verbeteren. Daar hoort natuurlijk Pixel Plus bij, het speerpunt van alle Philips televisies, maar ook Digital Crystal Clear en Active Control. Met Digital Natural Motion zorgt de fabrikant ervoor de bewegingen vloeiend, helder en scherp worden weegegeven. Het platte beeldscherm zorgt er daarnaast voor dat de beelden ook zichtbaar blijven in lichte omgevingen.

Het geluid wordt voortgebracht met behulp van een Dolby Pro-Logic 3D surround functie. In totaal zijn er zes luidsprekers ingebouwd, inclusief subwoofer. Het totale vermogen is 60 watt. In september zal de televisie beschikbaar zijn en de prijs zal rond de 2.700 euro liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE