Unieke samenwerking

Redactie HiFi.nl | 14 juli 2003 | Harman Kardon

Harman International en Mercedes-Benz zijn tot een overeenstemming gekomen om de hoogwaardige LOGIC7 technologie te integreren in de nieuwe E-klasse van het merk. Het optionele Harman Kardon LOGIC 7 geluidssysteem wordt hiervoor op maat gemaakt om zo perfect gebruik te maken van de akoustiek van de auto.

Harman Kardon en Mercedes

Het resultaat is een hoge kwaliteits surround geluid dat via 12 luidsprekers wordt voorgebracht. Het geluid kenmerkt zich door een grote helderheid en hoog detail. Mercedes is overigens niet de eerste die autoliefhebbers trakteert op deze optie, ook BMW heeft LOGIC7 in de 7-serie gebouwd.

De LOGIC7 technologie is ontwikkeld door Lexicon, een andere telg uit de Harman International groep. De techniek coverteert de nu nog standaard tweekanaals bronnen naar een zevenkanaals surround sound. Belangrijk hierbij zijn de 12 strategisch geplaatste luidsprekers, die door een krachtige 420 watt meerkanaals Digital Signal Processor versterker worden aangestuurd. Deze kracht en het naadloze 360 graden geluidsveld maken het systeem tot een beleving voor passagiers en bestuurder, onafhankelijk waar men zit.


EDITORS' CHOICE