NIEUWSB&W

Nieuwe Integra receiver

Redactie HiFi.nl | 07 juli 2003 | B&W

Integra heeft de DTR-6.4 op de markt gebracht, een 6 x 100 watt home theater receiver. Het apparaat is THX Select gecertificeerd, heeft DVD-A en SACD bass management, video conversie en switching mogelijkheden en heeft een groot scala aan meer zone opties. De DTR-6.4 bevat een 32 bit, duale Digital Signal Processor die in staat is THX Surround EX, Dolby Digital EX, ProLogic II, DTS-ES, Neo:6 en het nieuwe DTS-96/24 formaat te verwerken.

Integra DTR 6.4

De 6 kanalen zijn ondergebracht in vijf satellietspeaker en één subwoofer kanaal. Elk kanaal heeft een eigen digitaal naar analoog converteerder om de analoge output gladjes te laten verlopen. Het resultaat is een helder en gedetailleerd geluid. De 5.1 kanaals input is inclusief optionele bass management, een kenmerk dat van kritiek belang is bij het beluisteren van hoge resolutie bronnen zoals DVD Audio en SACD. Om het apparaat geschikt te maken voor vrijwel elke luidspreker opstelling is de subwoofer crossover trapsgewijs in te stellen van 40 tot 150 Hz.

De meer zone functionaliteit bestaat onder andere uit de mogelijkheid twee bronnen gelijktijdig  af te spelen, of hetzelfde signaal uit te sturen naar de hoofdruimte en naar systemen in andere ruimtes. Hiervoor heeft de receiver verschillende technieken in huis. Het door installateurs geliefde A-Bus audio distributie systeem, vaste en variabele lijnen voor zone 2 outputs en de zelf ontwikkelde Powered Zone 2 techniek die twee van de zes intern versterkte kanalen alleen inzet voor het aansturen van luidsprekers in een andere ruimte.

Voor de integratie met video apparatuur heeft Integra vijf A/V inputs en drie outputs elk met zowel composite als S-Video connectoren en twee aan te wijzen component video inputs. Dat betekent dat het mogelijk is HDTV en DVD weer te geven via de DTR-6.4.

MERK

EDITORS' CHOICE