NIEUWSSony

Digitale receiver Sony


Redactie HiFi.nl | 13 juni 2003 | Sony

Sony SAT-HD300Sony heeft de nieuwe digitale satelliet/TV receiver gepresenteerd, de SAT-HD300. Het is een volledig geïntegreerde, geavanceerde high-definition receiver die in staat is analoge en digitale high-definition programma`s als ook analoge kabel programma`s te verwerken. Eén van de belangrijkste kenmerken van het nieuwe apparaat is dat deze de HD beelden in het originele formaat verwerkt, waardoor de reproductie gelijk is aan de bedoelde weergave.

De SAT-HD300 ondersteunt dan ook een groot scala aan formaten: drie variabele formaten, vier vastgestelde formaten en een variabele "Auto DVI" setting voor televisies die zijn uitgerust met een DVI-HDTV digitale interface. Het apparaat toont aan dat Sony toekomst ziet in digitale televisie, omdat het formaat een grote diversiteit heeft en revolutionaire mogelijkheden biedt.

Om het groot aantal breedbeeld formaten aan te kunnen bevat de nieuwe receiver liefst 11 aspect ratio instellingen, waaronder een nieuwe Cine Zoom functie met 16 stappen en een Multi Freeze functie met de mogelijkheid een beeld stil te zetten en dit beeld te bewerken. Verder is de afstandsbediening gemaakt voor gebruik in meerdere ruimtes. In eerste instantie zal Sony het apparaat in Amerika uitbrengen, naar verwachting in het najaar, wanneer het in Europa wordt uitgebracht is nog niet bekend.

 

EDITORS' CHOICE