NIEUWSPhilips

Spiegel of televisie

Redactie HiFi.nl | 12 juni 2003 | Philips

Philips spiegel televisieDe Mirror TV, in het Nederlands spiegel televisie,  is een unieke uitbreiding van Philips op de bestaande toepassingen waarbij interieur en hifi worden gecombineerd. Eerder was er al de samenwerking met Cappelini en nu heeft het eigen Philips HomeLab een LCD televisie verwerkt in een spiegel. Het is overigens het eerste product van dit HomeLab dat is opgericht voor de ontwikkeling van toekomstige electronische producten en technologieĂ«n.

In totaal zijn er drie modellen verkrijgbaar, een 17, 23 en 30 inch scherm met een spiegel die dezelfde breedte heeft als de breedte van het scherm. De unieke gepolariseerde spiegel technologie laat bijna 100 procent van het licht door het reflecterende oppervlak, met een goede beeldkwaliteit en ultraplat scherm tot gevolg. Met Mirror TV is het mogelijk je te scheren of je tanden te poetsen en tegelijkertijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws of verkeersinformatie op televisie.

De nieuwe toepassing verbetert het uiterlijk van electronica en gebruikt de steeds kleinere ruimtes optimaal. Met name in hotels en winkels is het laatste aspect van groot belang. In het ontwerp is de electronica geheel verwerkt, waardoor interieur architecten vrij spel hebben. De toepassingen zijn niet beperkt tot het televisie kijken, daar de LCD schermen de volledige functionaliteit hebben die ook andere LCD schermen van Philips meekrijgen. Dus is ook een laptop aan te sluiten op de spiegel.

In eerste instantie zal Philips de vinding uitbrengen voor de hotel en retail markt, maar in 2005 verwacht het bedrijf met de eerste consumenten uitvoering te komen.

MERK

EDITORS' CHOICE