NIEUWSPanasonic

Panasonic`s Acuity


Redactie HiFi.nl | 01 juni 2003 | Panasonic

Onder de naam Acuity heeft Panasonic de nieuwe generatie in de T[tau] Televisie serie uitgebracht. In vergelijking met de vorige televisies levert de nieuwe techniek een betere beeldkwaliteit, zelfs bij grote beelddiagonalen. De eerste twee modellen zijn de TX-36PD30 D en de TX-32PD30D met een beelddiagonaal van respectievelijk 92 en 92 centimeter.

Panasonic Acuity

Het beeld op de Acuity glanst door de gedifferentieerde kleurtechniek, die gebruik maakt van dezelfde 10-Bit techniek als voor de verwerking van de beelden. In navolging van de succesvolle PixelPlus techniek van Philips heeft ook Panasonic een vergelijkbare techniek toegepast, die het pixel aantal opwaardeert van de standaard 625 x 1024 naar 833 x 2048 pixels. De techniek zorgt er verder voor dat snelle bewegingen niet naijlen en zonder flikkeringen kunnen worden weergegeven.

Beide televisies zijn gebouwd voor breedbeeld weergave in 100 Hz. Daarvoor heeft de fabrikant de eigen Wide Digital Plus techniek ingezetĀ  en de 3D-Kammfilter die zorgt voor een optimale scheiding van het Y/C signaal. Het resultaat: een perfect beeld, zelfs bij stilstaande beelden, zoals een digitaal fotoalbum.

EDITORS' CHOICE