NIEUWS

Unieke DVD-recorder

Redactie HiFi.nl | 25 mei 2003

Als de Toshiba D-R1 een indicatie is, dan hebben consumenten nog een hoop leuke dingen voor de boeg als het gaat om de komende generatie DVD-recorders. De Super MultiDrive van Toshiba is namelijk een combinatie hard-disk recorder/DVD-RAM recorder, met gelijktijdige opname-en afspeelmogelijkheden. Maar dat is nog niet alles.

De nieuwe Toshiba kan ook overweg met DVD-R en -RW en heeft output opties zoals progressive scan voor een optimale beeldweergave. De kwaliteit is overigens een keuze, want de D-R1 heeft een long play en een standard play mode en inkomende signalen kunnen worden verwerkt met een bitrate tussen de 1.4 Mb per seconde en 9.2 Mb per seconde. Net zoals bij de TiVo en ReplayTV digitale video recorders is het mogelijk tegelijkertijd op te nemen en af te spelen bij gebruik van de hard-disk.

De Super MultiDrive biedt veel video bewerkingsmogelijkheden. Andere kenmerken zijn RF input, composite en S-video in- en outputs, een IEEEE-1394 digitale video aansluiting en high definition componenten video outputs. Voor het geluid is er een tweekanaals digitale stream. Het nieuwe apparaat is te krijgen in zwart en zilver.


EDITORS' CHOICE