NIEUWSB&W

iTunes groot succes


Redactie HiFi.nl | 15 mei 2003 | B&W

iTunes Music Store staat al op 2 miljoen songs 
 
De online muziekdienst iTunes Music Store van Apple blijkt een enorm succes te zijn. De dienst werd 16 dagen geleden gelanceerd, en na een week tijd waren er al een miljoen tracks verkocht. Inmiddels staat de teller op meer dan twee miljoen legaal gedownloade nummers en komt de dienst dit jaar ook naar Europa.

“De respons op de iTunes Music Store is fenomenaal. We hebben duidelijk de juiste toon aangeslagen bij gebruikers," aldus Apple-directeur Steve Jobs. “Met de nieuwe nummers die we dagelijks toevoegen hebben muziekliefhebbers des te meer reden om hun favoriete muziek legaal te downloaden.” 

Opvallend is dat de meeste gebruikers volledige cd’s downloaden in plaats van losse nummers. Het succes heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de gebruiksviendelijkheid van de muziekdienst. Als je een track koopt, mag je het desbetreffende bestand zo vaak op cd-r branden als je maar wilt, op drie verschillende computers gebruiken en onbeperkt kopieren naar je iPod. Deze voorwaarden staan in schril contrast met initiatieven van de muziekindustrie zelf, zoals PressPlay en MusicNet.

De muziekservice van Apple is vooralsnog alleen beschikbaar in Amerika, maar het heeft er alle schijn van dat iTunes in het najaar ook in Europa wordt geïntroduceerd. Apple voert hierover momenteel gesprekken met diverse platenmaatschappijen. Het bedrijf is verder van plan later dit jaar een Windows-versie van iTunes te lanceren.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »