Heropening De Opera

Redactie HiFi.nl | 12 mei 2003

 

De Opera in het Brabantse Oisterwijk heeft een Nederlands primeur: de Home Theatre PC. Een baanbrekend systeem waarmee satelliet- of kabel televisie, online gaming, email lezen of video kijken in hoge definitie kwaliteit mogelijk is. Het systeem is zover uit te breiden dat het mogelijk is met een touchscreen de voordeur te openen of de garagedeur zo in te stellen dat deze opengaat of het alarm wordt ingeschakeld. Functionaliteiten die tot nog toe alleen maar beschikbaar waren in professionele bedrijfsinstallaties.

 De Opera HTPC

In de nieuwe demonstratieruimte van De Opera heeft men er alles aan gedaan een realistische opstelling te maken. De ruimte ademt verder de sfeer van rust en luxe, maar ook van comfort en intimiteit. De beelden en geluiden worden rechtstreeks en gelijktijdig digitaal aangestuurd door de computer. Met als grootste voordeel dat de digitale bewerking het beeld zo contrastrijk maakt dat het wel een 3D beeld lijkt. 

Voor De Opera heeft compromisloze weergave altijd voorop gestaan. Vanuit deze filosofie ontwikkelen oprichters Jacco Troost en Maarten Teijen nieuwe technieken en ontwikkelingen op audio- en video gebied. Op maat en naar wens van de klant realiseren ze totaalconcepten afgestemd op de specifieke woonsituatie. Met het PC gebaseerde home entertainment systeem is De Opera nu klaar voor de toekomst van HDTV en breedband.

Om alles goed te presenteren houdt De Opera op 31 mei een heropening van 10.00 tot 17.00 uur.


EDITORS' CHOICE