NIEUWSPioneer

Pioneers slanke producten

Redactie HiFi.nl | 27 april 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

De trend in de huiskamer is zo klein en slank mogelijke apparaten voor een zo goed mogelijke weergave. Pioneer speelt hierop in met een aantal nieuwe apparaten, waaronder de nieuwe VSX C301 receiver. Het apparaat is slechts 7 centimeter hoog, maar stuurt toch 50 Watt naar alle vijf de kanalen. Dat is tenminste bij weergave in 8 ohms en 70 Watt bij 6 ohms.

Pioneer VSX-C301

De receiver heeft verder 4 scart aansluiting, eerlijk verdeeld voor in- en uitgaande bronnen, 3 optische ingangen en een FM/AM Tuner. Het apparaat is in staat Dolby Digital, DTS en ProLogic te verwerken en de Dialogue enhancement techniek verbeterd de geluidspresentaties nog eens wat verder.

Pioneer DV-360 DVD speler zilver

Met de DV-360 brengt Pioneer een slanke DVD speler op de markt die het in zich heeft uit te groeien tot een van de populairste instapmodellen. Het nieuwe model is 5,3 centimeter hoog, heeft een panel met een minimaal aantal toetsen voor het grootste gebruiksgemak en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. 

Dank zij de Fine Focus Mode, die nu gebruik maakt van een hoogwaardige analoge video decoder, is de beeldresolutie sterk verbeterd ten opzichte van eerdere modellen. De beeldkwaliteit is op zes types, waaronder contrast, contour en verzadiging,  zelf in te stellen en drie van die types zijn vast te leggen als voorkeursinstelling. Het geluid wordt verzorgd door nieuwe 192 kHz/24-bit converters die in staat zijn alle huidige meerkanaals formaten weer te geven, zoals Dolby Digital en DTS.

De DV-360 leest zowel gewone DVD`s en CD`s als gebrande CD`s en MP3 bestanden, waarvoor een exclusieve OSD MP3 navigatie interface is ontwikkeld voor een volledige informatie over programma`s en menu`s. Gebrande DVD`s lust de speler alleen in de WR video mode. Het gebruik wordt erg makkelijk gemaakt door een nieuwe afstandsbediening, die is uitgerust met duidelijke functiezones. Daarbij is het opzetten van het toestel uiterst makkelijk met het nieuwe menu dat gebruik maakt van icoontjes en een display van de functies. 

Pioneer DV-464 DVD speler

De techniek die is gebruikt bij de DV-360 is ook toegepast in de DV-464, een stapje hoger op de ladder van Pioneer DVD spelers. Dit model is 2 millimeter hoger en dat maakt ruimte voor wat extra functionaliteit, zoals bijvoorbeeld een kwalitatief hoogstaande zoom functionaliteit. Ook de DV-464 is te krijgen in de kleuren zwart en zilver.


EDITORS' CHOICE