NIEUWSSony

Nieuwe slanke serie


Redactie HiFi.nl | 08 juni 2003 | Sony

Sony heeft een aantal nieuwe apparaten uitgebracht in het WEGA Theatre concept. Onder de naam L500 is de serie uitgebreid met een DVD speler, receiver en harddisk recorder. De nieuwe modellen zijn ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse vraag naar stijlvolle en kwalitatief goede producten. Kenmerkend is dan ook het kleine ontwerp, waardoor Sony`s kleinste home cinemasysteem ooit is ontstaan.

De STR-LV500 AV receiver is bijvoorbeeld maar een kleine 6,5 centimeter hoog, maar levert toch 5 x 50 Watt en een 5.1 surround geluid. Door de geïntegreerde S-Master digitale versterker is het mogelijk diverse audiovisuele apparaten aan te sluiten, waarbij de digitale decoders ervoor zorgen dat ook alles afgespeeld kan worden. Zo is de LV500 te koppelen aan Sony`s eigen Digital Cinema EX formaat, Dolby Digital, Dolby ProLogicII en DTS. Om het apparaat zo compleet mogelijk te maken is een RDS radiotuner ingebouwd met 30 voorkeuzestations.

De DVD speler in de nieuwe serie ziet er qua design hetzelfde uit als de LV500. De DVP-LS500 biedt weergave van DVD Video, Video CD, Super Video CD, DVD-R/RW, DVD+R/RW en data CD`s met o.a. MP3 bestanden. De beeldkwaliteit is in alle situaties goed te noemen. De Precision Drive technologie zorgt voor gecorrigeerde weergave bij beschadigde schijfjes en het Dynamic Tilt mechanisme is verantwoordelijk voor de nauwkeurige weergave.

Het laatste nieuwe apparaat uit de nieuwe serie is de HAR-LH500, een harddisk recorder die in staat is tot 1.000 CD`s op te slaan. Ook hier is het design slank en compact en is het gericht op het creëren van ruimte in je kamer. Sowieso is het design ruimtebesparend, maar je CD`s kunnen ook naar de zolder. De HAR-LH500 heeft een CD-lade die het mogelijk maakt rechtstreeks van CD te kopiëren met een snelheid van 12x de normale snelheid. De optische en analoge ingangen maken dat het apparaat flexibel aan te sluiten is op andere apparaten waaronder een platenspeler of cassettedeck. De bestanden worden weergegeven in Sony`s eigen ATRAC3 audiocompressieformaat.

De STR-LV500, DVP-LS500 en HAR-LH500 zijn leverbaar vanaf september 2003.

EDITORS' CHOICE