NIEUWSMarantz

Marantz digitale videorecorder

Redactie HiFi.nl | 09 april 2003 | Marantz

Marantz MV8300Met de introductie van de MV8300 digitale videorecorder, heeft Marantz zich bij JVC gevoegd als promotor van de digitale videotape (D-VHS). Het bedrijf ziet in het formaat toekomst als drager van hoge resolutie beelden.

De MV8300 maakt gebruik van de D-Theater "vertaal technologie" die is ontwikkeld door JVC. Met deze techniek is de afspeelkwaliteit van voorbespeelde VHS banden uitstekend en is het mogelijk deze via Dolby Digital 5.1 uit te sturen. Naast deze digitale uitgang is er ook een analoge stereo uitgang.

Niet alleen de D-VHS banden kunnen worden afgespeeld, maar ook standaard VHS en S-VHS tapes worden afgespeeld op het apparaat. De MV8300 combineert digitaal afspelen met digitaal opnemen. Door de digitale DTV connectie is het mogelijk high definition en digitale uitzending zonder compressie op te nemen. Eventueel met compressie, waardoor je tape bespaart en langer op dezelfde tape kunt opnemen.

Let op: Marantz Benelux laat weten dat de MV8300 alleen in de VS gevoerd wordt. Deze is in Europa dus niet verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE