NIEUWSCreek

Nieuwe hoofdtelefoonversterkers Creek


Redactie HiFi.nl | 22 maart 2003 | Creek

Creek Audio hoofdtelefoon versterkerIn navolging van het succes van de OBH-11 heeft Creek twee nieuwe versterkers geïntroduceerd. De OBH-21 en OBH-21SE maakt gebruik van een meer geavanceerd circuit in vergelijking met de voorganger. Zo geavanceerd dat het zich kan meten met professionele versterkers. Daarnaast is de transistor technologie vervangen voor high-grade geïntegreerde circuits waardoor het mogelijk is verschillende soorten impedances te versturen naar de hoofdtelefoon.

Er zijn twee stereo hoofdtelefoon aansluitingen op het voorpaneel van beide modellen. Het volume dat wordt uitgestuurd kan per uitgang worden geregeld. Net als bij alle electrische apparaten moet de OBH-21 worden gevoed met een stroombron. Een standaard voeding is bijgeleverd, met een aansluiting op het achterpaneel.

Bij de SE versie is de verwerking van de voeding gesplitst. Dit kenmerk en de overal gebruikte hoogwaardigere componenten zorgen ervoor dat dit duurdere model meer mogelijkheden kent. Zo heeft de OBH-21 1 stereo input en zijn grote broer er 2. De modellen kosten ongeveer 250 euro en 400 euro en zijn per direct beschikbaar.

EDITORS' CHOICE