NIEUWSRotel

Rotel DVD-A en versterker


Redactie HiFi.nl | 17 maart 2003 | Rotel

Rotel onthult DVD-A speler en Voorversterker/processor

Bekend om haar lijn van betaalbare hoge kwaliteit audio producten heeft Rotel bekend gemaakt twee nieuwe produkten op de markt te brengen. De producten zijn bestemd voor de home-theater en multi-channel markt.

Rotel RDV-1060De RDV-1060 is de nieuwe DVD-V/DVD-A speler die o.a. beschikt over Cirrus Logic 24-bit/ 192kHz audio DACs en een progressieve-scan video output . Het hart van de machine bestaat uit een hoge stroom, volledig geïsoleerde lineaire voeding, waarvan gezegd wordt dat deze een voortreffelijk stabiele spanning en stroom levert voor elke circuit groep – digital, video en analoog. De RDV-1060 is tevens uitgevoerd met hoge-stroom uitgangen voor elk  van de zes kanalen, waar gebruik gemaakt is van analoge versterkers. Optische en digitale uitgangen zijn ook beschikbaar.

De RSP-1098 is Rotels nieuwe vlaggenschip. Hiervan maakten we eerder ook al melding. De voorversterker/ processor is voorzien van een  full-color LCD display in het front paneel ter vergemakkelijking van de bediening en navigatie door de on-screen menu’s. De unit maakt voor elk kanaal gebruik van Crystal 24-bit/ 192 kHz halfgeleiders voor de DACs en tevens van de laatste generatie Cirrus Logic 32-bit DSP motor. De beschikbare processor modi zijn Dolbi Digital EX en Pro Logic II, DTS ES-Matrix/Descrete en DTS Neo:6 aanvullend op Rotel’s eigen 7.1 Extra Surround mode die vanuit elke signaalbron een multi-kanaals weergave kan creeren. De RSP-1098 is d.m.v. software upgradeable en bezit ook een 8-kanaals analoge output.

Rotel RSP 1098

De nieuwe RDV-1060 en RSP-1098 zullen vanaf  mei/juni in Europa leverbaar zijn, uitgevoerd in gematteerd zwart en zilver/ zwart. Prijzen nog niet bekend. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de importeur, ook via www.bwluidsprekers.nl.

(TJ)

MERK

EDITORS' CHOICE