NIEUWSB&W

Pim Jacobs Muziekprijs

Redactie HiFi.nl | 10 maart 2003 | B&W

(Ingezonden mededeling)

Pim Jacobs Muziekprijs 2003

Joris RoelofsHoe, wat, wanneer?
Op de Doelen Lente HiFi Show 2003 vindt wederom de finale van de Pim Jacobs Muziekprijs plaats. Deze finale is op zaterdag 29 maart 2003 in de Willem Burgerzaal van concert- en congresgebouw de Doelen te Rotterdam. Aanvang om 13.30 uur en prijsuitreiking om 16.00 uur. Aansluitend volgt een optreden van de winnaar(s) van deze jazzprijs.

De finalisten:
1. Jeroen Zuidwijk (1997) piano
2. Kees Kamphuis (1984) trompet
3. Denis Gäbel (1979) saxofoon

 

Achtergrondinformatie
De Nederlandse jazzpianist en radio- en tv-presentator Pim Jacobs overleed in juli 1996 op 61-jarige leeftijd. Pims fameuze schoolconcerten, waarin de Nederlandse schooljeugd de liefde voor muziek werd bijgebracht, maar ook zijn tv-muziekprogramma’s ‘Music All Inn’ en ‘Music Gallery’, zijn onvergetelijk. Dat geldt evenzeer voor de theatershows van het Trio Pim Jacobs met zangeres Rita Reys en broer Ruud Jacobs op bas; zij hebben een blijvend stempel gedrukt op het Nederlandse muziekleven.
De Pim Jacobs Muziekprijs is een eerbetoon aan de man die zich met hart en ziel heeft ingezet voor de muziek en daarbij speciale aandacht gaf aan de vorming van jonge musici. Met deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de Doelen Lente HiFi-Show, wil de organisatie Pim Jacobs blijvend gedenken.

Jessica Sligter (C) Bootstrap

De finale en de prijzen
Wanneer tijdens het Lente Jazzfestival de Doelen op zaterdagmiddag 29 maart de finale van Pim Jacobs Muziekprijs 2003 zich voltrekt, is het de derde keer dat deze award wordt uitgereikt. De 17-jarige Joris Roelofs won in 2001 deze prestigieuze onderscheiding. Hij zal met zijn band zaterdagmorgen in de Willem Burgerzaal van de Doelen een speciaal concert geven. Jessica Sligter won hem in 2002 ook zij zal komen zingen op zaterdagmorgen 29 maart.
De Pim Jacobs Muziekprijs bestaat uit een sculptuur (gemaakt door Fred Vromans) en een bedrag van €1.500 te besteden aan het verder ontwikkelen van het muzikaal talent van de winnaar(s). De geldprijzen worden beschikbaar gesteld door de sponsoren Marantz en ToMusic.  De tweede prijs omvat  € 750. De derde prijs, de ‘Marantz Aanmoedigingsprijs’, behelst een bedrag van € 500.   

Tom Gosselaar en Han ReizigerDe jury
De jury, die uit een aanzienlijk aantal inzendingen drie kandidaten heeft geselecteerd, bestaat dit jaar uit:
Han Reiziger, Voorzitter, musicus en tv-presentator
Frits Landesbergen, vibrafonist
Dado Moroni, pianist
Rob van Kreeveld, pianist
Louis van Dijk, pianist
Ruud Jacobs, bassist
Jimmy Haslip, bassist
Jeroen de Rijk, percussionist
René Steenhorst, jazz-journalist

Meer informatie
www.dedoelenlentehifishow.nl
www.tomusic.nl 
Meer informatie over de Doelen Lente HiFi Show kunt u ook lezen op de Lente HiFi Special van HiFi.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE