NIEUWS

Kiss DP450: ook MPEG2


Redactie HiFi.nl | 03 maart 2003

Op het oog is de Kiss DP450 een gewone DVD speler, stijlvol ontworpen in zilver en zwart, in staat alle surround formaten van het moment te decoderen en in staat om meer dan alleen DVD’s af te spelen. Maar in dat laatste zit hem nu net het speciale van de Kiss. De DP450 is namelijk in staat niet alleen de standaard MPEG2 code te lezen die gebruikt wordt voor DVD’s, maar ook het steeds populairder wordende DivX.

 Kiss DP450

De speler gaat zonder problemen om met de twee verschillende technieken. Het verschil tussen de twee technieken schuilt in de grootte van het totale bestand. Waar een film in MPEG2 nog zo`n 3 gigabyte meet is MPEG4, de basis voor DivX, een factor zes kleiner. DivX groeit dan momenteel ook uit tot een van de meest populaire Codec (coderen, decoderen) technieken.
Tot de komst van de Kiss was het echter moeilijk de gedownloade beelden op andere beelddragers dan je eigen PC te tonen. De Deense fabrikant maakt het nu wel mogelijk beelden die met versie 4.0 of 5.0 van DivX zijn gecodeerd af te spelen vanaf schijf. Andere versies worden nog niet ondersteund, maar het bedrijf biedt via de website voortdurend upgrades aan voor de firmware in het apparaat. En dat geldt ook voor problemen die bij sommige DVD films ontstaan. Een ongekende service.

 

EDITORS' CHOICE