NIEUWSB&W

Schietpartij Bergweg R`dam


Redactie HiFi.nl | 21 februari 2003 | B&W

Bij een schietpartij op de Rotterdamse Bergweg zijn donderdagmiddag 20 februari een dode en twee gewonden gevallen. Ze werden pal voor de elektronicawinkel Correct beschoten. Er bevonden zich op dat moment tientallen mensen in de omgeving. De aanleiding is vooralsnog volstrekt onduidelijk. Het overleden slachtoffer is een man van nog onbekende leeftijd.

Het incident vond plaats rond kwart over twee. De daders - sommige verklaringen spreken van twee, andere van drie mannen - namen de drie vanuit een auto onder schot. Getuigen spreken elkaar tegen bij de vraag of de slachtoffers op dat moment ook in een auto zaten.

Toen een van de slachtoffers op de grond bleef liggen, stapten de schutters uit. Volgens een ooggetuige lag de man een meter of twintig van hen af. Ze zouden kalm op hem af zijn gelopen. Van dichtbij beschoten ze hem nogmaals. Daarop zouden ze op hun gemak weer zijn teruggelopen naar hun auto en zijn weggereden. De auto werd korte tijd later in de nabijgelegen Bloklandstraat terug gevonden.

De man die van dichtbij was neergeschoten, is nog op eigen kracht elektronicawinkel Correct binnen gestrompeld. Daar zakte hij in elkaar en overleed hij. De twee gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie wilde donderdagavond niets zeggen over hun identiteit of over de aard van hun verwondingen.

 

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »