NIEUWSDenon

Denon Pro CD-speler


Redactie HiFi.nl | 19 februari 2003 | Denon

Denon DN-S5000Denon heeft de DN-S5000 geïntroduceerd, een DJ Pro CD speler die voldoet aan alle eisen die een moderne DJ momenteel stelt. De DN-S5000 beschikt namelijk over de beste cut en scratch faciliteiten, heeft een intuïtieve bediening en gevoeligheid en beschikt over additionele creatieve faciliteiten zoals Looping en Hot Starts.

Volgens Denon geeft het nieuwe apparaat het gevoel van een originele analoge draaitafel. Een van de meest opvallende eigenschappen van de DN-S5000 is het ronddraaiende CD gedeelte. Hierdoor lijkt het apparaat echt op een draaitafel. Door de optische sensoren kun je zo hard of zo zacht als je wilt scratchen of de CD terugdraaien, zonder dat de geluidskwaliteit verslechtert. Dit kan zelfs met twee tracks van dezelfde CD. De speciale Alpha Track technologie maakt het namelijk mogelijk om twee tracks van dezelfde CD via onafhankelijke outputs tegelijk af te spelen en te mixen.

Ook uitermate handig is de Hot Disc functie; deze techniek speelt de muziek van een CD nog 35 seconden af, nadat deze al uit de speler is gehaald. Na deze 35 seconde wordt de muziek netjes weggewerkt met een echo effect als de 35 seconden midden in een nummer eindigen of het gewone einde wanneer je 35 seconden voor het einde de disc eruit haalt .

Andere technieken zijn de Mirror Mix, Hot Starts en vier on-board samplers. Net als de DN-D9000 twin CD machine heeft Denon ook in de DN-S5000 de drivers zo gemaakt, dat in het geval deze uitvallen, binnen een minuut een volledige set vervangen kan worden.

MERK

EDITORS' CHOICE