NIEUWSPioneer

Pioneer DVD-recorders

Redactie HiFi.nl | 17 februari 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer introduceert twee nieuwe DVD recorders die beide een duidelijk apart kenmerk hebben die ze onderscheiden van elkaar en van andere DVD recorders.

Zo is de DVR-001 een instapmodel, die gebruik maakt van een simpele one-button recording functionaliteit en heeft de DVR-002H een ingebouwde 80 Gb hard disk voor de combinatie van opnames die snel weer gewist mogen worden en beelden die langer bewaard moeten blijven.

Pioneer  DVR-002

Bij de DVR-002H is het natuurlijk mogelijk tegelijkertijd naar een DVD te kijken en op de hard disc op te nemen en vice versa. Met de harddisk modus is het ook mogelijk het begin van een programma al te kijken, terwijl het einde nog wordt opgenomen. Beide recorders bieden meer functionaliteit in vergelijking met videorecorders, onder andere door de editing mogelijkheden en de mogelijkheid oude videobanden makkelijk om te zetten naar DVD-R of  -RW.  De modellen zullen in de zomer van 2003 op de markt komen voor een prijs van respectievelijk 625 en 999 euro.

Naast de introductie van de twee nieuwe recorders werd ook bekend gemaakt dat er door Pioneer en TDK momenteel wordt gewerkt aan een DVD recorder met harddisk die de gegevens van de harddisk naar DVD met een snelheid van 4x de gewone snelheid kan wegschrijven. Oftewel: een film van twee uur wordt in een half uur gebrand op DVD. Achterliggende strijd is de ontwikkeling van een eigen DVD formaat welke dit jaar aangekondigd zal worden en wat deze snellere brandmogelijkheden ondersteunt.


EDITORS' CHOICE