NIEUWSB&W

Sony DADC


Redactie HiFi.nl | 13 februari 2003 | B&W

Sony DADC, het onderdeel van Sony dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van discs heeft tijdens de MIDEM de platenmaatschappijen weer inzicht gegeven in de nieuwste ontwikkelingen. Door de hoge kwaliteit, de grote mate van service en met name door de constante stroom van nieuwe ontwikkelingen is Sony DADC een succesvol bedrijf. Meer dan 800 onafhankelijke platenlabels gebruiken al de oplossingen die zijn ontwikkeld.

DADC richt zich op het ontwikkelen van technieken die voor hun klanten nieuwe opbrengstmogelijkheden creƫren. Zo werden tijdens de Franse muziekbeurs de laatste ontwikkelingen van DVD-Audio en Super Audio CD toegelicht, maar ook de speciale DVD variaties die DADC heeft ontwikkeld.

Hieronder de ColourDVD, waarbij de platenmaatschappij de keuze heeft uit zes kleuren om de DVD nog meer op te laten vallen, de MiniDVD, een 8 centimeter grote DVD met 1.46 Gb aan geheugen en de SniffleDVD, een disc met jawel Ć©Ć©n van de 95 beschikbare geurtjes. Maar ook de bestaande formaten, zoals CD Audio worden steeds verder verbeterd met onder andere kopieerbeveiliging.

Sony hecht veel waarde aan de digitale revolutie. Niet alleen wordt dit vertaald in de ontwikkeling van SACD, waarin het bedrijf een grote toekomst ziet, gesteund door het succes van het formaat sinds de introductie in 1999, maar ook de service naar klanten toe is digitaal en dus altijd beschikbaar. Sony DADC opent nieuwe mogelijkheden door voor hun klanten 900 Terrabyte online beschikbaar te maken aan digitale audio en video. Meer dan 100 miljoen muziek stukken zijn opgeslagen in deze database.

MERK

EDITORS' CHOICE