NIEUWS

Marantz SACD speler

Redactie HiFi.nl | 30 augustus 2000

Super Audio CD (SACD) is de nieuwste stap in de evolutie van de compact disk. Voor een realistische weergave van dergelijke muziek moet elk detail volledig worden weergegeven en moet elk instrument en elk gezongen octaaf te horen zijn. De toepassing van de nieuwe SACD-technologie in de Marantz SA-1 speler zorgt daarvoor. (Nlg. 17.500,00; verkrijgbaar augustus 2000).

Om een exacte weergave te garanderen, is deze tweekanaals SACD speler voorzien van een DAC7 bitstream D/A-omzetter in een dubbele differentieelschakeling voor een uitzonderlijke, gemeenschappelijke anti-ruiswerking. Een meerkanaals speler van Marantz volgt begin 2001. De dubbele HDAM in het uitgangscircuit zorgt voor een snel en dynamisch resultaat via gescheiden circuits ter grootte van een IC-chip . Het uitgangsfilter voorkomt bovendien IM-vervorming bij het gebruik van een versterker met een smalle bandbreedte. In principe is de functie van de SA-1 het voorkomen van alle onvolkomenheden die een apparaat kan produceren. Hierdoor wordt vervorming op alle niveaus geminimaliseerd en hoort u het originele geluid, zonder aantasting door het opname- en/of weergaveproces.

Om een exacte weergave te garanderen, is deze tweekanaals SACD speler voorzien van een DAC7 bitstream D/A-omzetter in een dubbele differentieelschakeling voor een uitzonderlijke, gemeenschappelijke anti-ruiswerking. Een meerkanaals speler van Marantz volgt begin 2001. De dubbele HDAM in het uitgangscircuit zorgt voor een snel en dynamisch resultaat via gescheiden circuits ter grootte van een IC-chip . Het uitgangsfilter voorkomt bovendien IM-vervorming bij het gebruik van een versterker met een smalle bandbreedte. In principe is de functie van de SA-1 het voorkomen van alle onvolkomenheden die een apparaat kan produceren. Hierdoor wordt vervorming op alle niveaus geminimaliseerd en hoort u het originele geluid, zonder aantasting door het opname- en/of weergaveproces. De SA-1 maakt gebruik van Direct Stream Digital (DSD) signaalverwerking, een revolutionaire technologie die werkt met een bemonsteringsfrequentie die 64 maal zo hoog is als bij conventionele cd's.De pure constructiekwaliteit van de SA-1 uit zich onder andere in het degelijke, gegoten chassis dat trillingen minimaliseert en de verkoperde afscherming om electro magnetische interferentie tegen te gaan.

Voor meer informatie: Marantz Europe B.V. tel: 040 2731133


EDITORS' CHOICE