NIEUWSB&W

CD ketens gaan samen

Redactie HiFi.nl | 28 januari 2003 | B&W

CD-ketens VS samen online

Zes grote winkelketens van cd-, dvd en videoverkopers slaan de handen ineen om via internet te downloaden muziek en later video te gaan verkopen. Het gaat om de ketens Best Buy (Musicland), Hastings Entertainment, Tower Records, Trans World Entertainment, Virgin en Wherehouse Music.

Ze hebben gezamenlijk Echo opgericht om op internet muziek te verkopen, maar onder de naam van de eigen winkels. Echo`s belangrijkste taak is de inkoop van muziekrechten van de platenmaatschappijen.

Met Echo willen de platenketens een bres opwerpen tegen enerzijds de groeiende overname van muziek tussen internetters onderling, en anderzijds de dreigende, directe verkoop van de muziekmaatschappijen aan consumenten met hun joint-ventures MusicNet en Pressplay.

Het is de vraag of de winkels het tij nog kunnen keren. Zo heeft Wherehouse Music uitstel van betaling moeten aanvragen en sluit Best Buy al 100 Musicland winkels.

Dat online muziekverkoop moeizaam is, heeft onder meer Liquid Audio ondervonden. Afgelopen week is de boedel verkocht van Liquid Audio dat een uitstekende dienst had, maar het toch niet redde.

MERK

EDITORS' CHOICE