NIEUWSB&W

Gratis muziek download-dag

Redactie HiFi.nl | 22 januari 2003 | B&W

Op 21 maart 2003 kunnen internetters de hele dag gratis en legaal muziek downloaden. Tiscali en MSN werpen zich op als verspreiders van de muziek. Het Engelse OD2 versleutelt de liedjes om oneigenlijk gebruik te voorkomen.

Op de muziekbeurs Midem maakte OD2 bekend de download-dag te zullen houden op 21 maart 2003. Na zich geregistreerd te hebben, kunnen internetters voor 5 euro muziek van internet downloaden. De 5 euro zijn overdrachtelijk omdat ze niet daadwerkelijk gestort hoeven te worden.
Op Digital Download Day is een aparte site ingericht in zes talen.

Het assortiment bestaat uit 150.000 liedjes van 8.500 artiesten. Een enkel downloadliedje kost 16 cent. Een gedownloade brandbare cd kost 1 euro; dus voor die virtuele 5 euro kun je 5 cd`s of 30 nummers ophalen.

Belangstellenden kunnen voorintekenen bij de site. Voor de downloaddienst start, wordt men op de hoogte gesteld via e-mail. Tevens blijkt uit de site dat Tiscali en MSN zich opwerpen als verspreiders van de datastromen.

OD2 is een technologiebedrijf dat muziek encodeert naar diverse digitale formaten. Daarnaast levert het de beveiliging die voorkomt dat een eenmaal verkocht liedje verder uitgeruild wordt via peer-to-peernetwerken.

MERK

EDITORS' CHOICE