NIEUWSDenon

Update: Denon nieuws

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2003 | Denon

Update: 19 januari 2003

De DHT682 en DHT483 bestaan uit losse A/V receivers welke compleet geleverd worden met bijpassende satellietluidsprekers. Deze zijn in Europa niet leverbaar.
De DHT1000 is een alles-in-één DVD-receiver (ADV1000) welke reeds enkele maanden met bijpassende luidsprekers leverbaar is onder de naam ADV1000HTB.
De DVD-9000 wordt in Europa en Japan al enkele maanden geleverd onder type DVD-A1. De AVR-5803 is niets meer of minder dan een heuse AVC-A1SR, maar dan met ingebouwde tuner.
Onze excuses aan de lezers voor de onvolkomenheden. - Redactie HiFi.nl

Denon DVD-9000(Ingezonden mededeling)

Op de CES demonstreerde Denon een aantal nieuwe producten en systemen. Met de introductie van drie home theater systemen begeeft de fabrikant zich ook op deze markt. De DHT-1000DV, DHT683DVD en DHT-483DVD zijn allemaal uitgerust met progressive scan technologie, terwijl de laatste twee ook zonder DVD-speler verkrijgbaar zijn. Alle systemen hebben een complete A/V receiver, vier satelliet speakers, een center speaker en een subwoofer.

In de systemen heeft de fabrikant de expertise op audio en video gebied gestopt die men heeft opgedaan in de ontwikkeling van de hoogwaardige losse componenten.  Een van de eigen technieken is de Cinema Equalizer functie die de hoogfrequente tonen aanpast aan de ruimte. Bij de DHT-683 en 483 zijn de DVD-speler en receiver aparte onderdelen, terwijl de 1000DV gebruik maakt van een gecombineerde DVD-speler/AV-receiver, die 40 Watt uitstuurt. De receiver van de 683 stuurt 80 Watt uit per kanaal en de 483 vervolgens, 70 Watt.
De speakers zijn voor alle systemen dezelfde magnetisch beschermde speakers, die een rijk, gedetailleerd, ruimte vullend geluid reproduceren. De satelliet speakers zijn twee-weg speakers en de subwoofer ziet er compact uit, maar biedt krachtige prestaties. Doordat alle receivers beschikken over Virtual Surround Sound kunnen ook maar twee speakers worden aangesloten zonder het effect van meerkanaals geluid te verliezen.

Twee ander nieuwtjes van Denon zijn de DVD-9000 DVD-Audio/Video speler en de AVR-5803 surround receiver. Beide apparaten beschikken over de verbeterde digitale interface technologie die de DVD speler in staat stelt digitale audio data direct te verzenden naar de receiver. Denon claimt dat gebruik van de eigen Denon Link techniek tussen de DVD-9000 en de AVR-5803 het mogelijk maakt de digitale audio direct van het transport gedeelte van de DVD speler te versturen naar de receiver waardoor de beste geluidskwaliteit wordt bereikt.

De AVR-5803 is een 7.1 kanaals, THX Ultra 2 gecertificeerde receiver die uitblinkt in geluidskwaliteit en flexibiliteit in gebruik. Het apparaat werkt ook met een 6.1 of 5.1 surround sound formaat. Een van de vele extra kenmerken is een Equal Power versterker die 170 Watt in elk kanaal uitstuurt. Daarnaast zijn er drie inputs met hoge bandbreedte die ook HDTV te koppelen zijn, ingebouwde video conversie, drie zone audio en video mogelijkheden en een RS-232 poort voor samenwerking met een controle systeem. Naast de AVR-5803 heeft Denon ook de AVR-2803 geïntroduceerd, een 7.1 receiver, maar met een minder krachtige output van 80 Watt per kanaal.

De DVD-9000 gebruikt ook de laatst beschikbare technieken op het gebied van geluid- en beeldverwerking. Het is mogelijk DVD Audio af te spelen en de beeldkwaliteit is optimaal door gebruik van PureProgressive technologie die haperingen in het beeld naar de geschiedenisboeken verwijst, aldus Denon.

MERK

EDITORS' CHOICE