Harman Kardon receivers

Redactie HiFi.nl | 15 januari 2003 | Harman Kardon

Harman Kardon introduceert nieuwe AVR 5550 en AVR 4550 A/V receivers

Deze twee nieuwe receivers bezitten een aantal significante nieuwe technologieƫn voor betere prestaties en meer flexibiliteit dan ooit tevoren, waaronder geavanceerd "bass management" voor DVD-Audio en SACD bronnen, het innovatieve "A-BUS" (R) Multi-room verbindingssysteem en vele andere verbeteringen.

Met zeven versterkerkanalen met hoge stroom-capaciteit en ultra-grote bandbreedte worden 7.1-kanaals reciever-prestaties voor deze prijsklasse geherdefinieerd: de AVR 5550 levert 70W en de AVR 4550 50W "echte watts" per kanaal.

Beide AVR`s gebruiken de Crystal(R) CS 49300 DSP processor en 24bit/192kHz DACs voor "state-of-the-art" audio-prestaties met de hoogst mogelijke resolutie, dynamisch bereik en natuurgetrouwheid.

Zowel de 5550 als de 4550 gebruiken twee door Harman International ontwikkelde audio-technologieen: VMAx(R) Virtual Theater audio-bewerking en Logic 7(R)/7.1 en 5.1. Nu opgewaardeerd met 96kHz decoderingsmogelijkheden, biedt Logic 7 een sterk verbeterde multi-kanaals reproductie van zowel matrix-geƫncodeerde als stereo 2-kanaals opnamen, met stereo achterkanalen. Beide receivers decoderen bovendien MP3.

Geavanceerde bass-management mogelijkheden: in de receivers kunnen drie verschillende kantelfrequenties gekozen worden en hiermee wordt de luisteraar de mogelijkheid geboden om voor de fronts, center en surround speaker de perfecte audio-toevoer te realiseren.

Ongeƫvenaarde controle en connectiviteit: de AVR 5550 en AVR 4550 bieden een zeer complete reeks aan audio- en video-connecties, inclusief component video schakelmogelijkheden met grote bandbreedte, meerdere S-Video en composite video in- en uitgangen en pre-out uitgangen voor alle kanalen. Ook een RS-232 poort is aanwezig voor geavanceerde afstandsbediening, ook met computersystemen en vele andere mogelijkheden.

Voor gemakkelijke multiroom mogelijkheden zijn de kanalen van de receivers toewijsbaar. Alle nieuwe Harman Kardon receivers hebben ook het A-BUS Ready(R) systeeem voor een eenvoudige multiroom connectiviteit zonder de noodzaak van extra versterkers.

(GvdZ)

 


EDITORS' CHOICE