NIEUWSRotel

Update: Rotel RSP 1098

Redactie HiFi.nl | 22 januari 2003 | Rotel

Update: 21 januari 2003. Afbeelding toegevoegd - Redactie HiFi.nl

Nieuw vlaggeschip van Rotel: voorversterker/processor met LCD kleurenscherm

Rotel Electronics staat wereldwijd bekend om haar “betaalbare” high-end AV-componenten. Met de introductie van de RSP-1098 voorversterker/processor herdefinieert Rotel het genre.

De RSP-1098 is voorzien van een full-color LCD display welke geintegreerd is in het voorpaneel. Middels deze display kan dit component bediend worden en tevens biedt het als on-screen menu eenvoudig navigatie. De display kan zelfs gebruikt worden als monitor bij een veiligheidscamera. Natuurlijk heeft de RSP-1098 ook de beschikking over het complete arsenaal aan Digitale Surround mogelijkheden. De verfijning van het audio- en de excellentie van het videogedeelte is “typisch Rotel”.

"The RSP-1098 is Rotel`s most sophisticated product to date," zegt Mike Bartlett, General Manager Rotel Amerika, "so we worked harder than ever to `keep it simple` on the outside.” Hij vervolgt met: “But beyond its astonishingly elegant look and unique ergonomic achievements, the 1098 is pure Rotel, with the fully integrated performance and full-system excellence our `Balanced Design` concept delivers."

Het front van de nieuwe voorversterker/processor is elegant en simpel, waarbij alleen het LCD scherm getoond wordt, met zijdelings daarnaast geplaatst enkele knopjes en key pushbuttons. Het resultaat is een aangenaam eenvoudig en intuitief gebruiksgemak.

Aan de binnenkant is de RSP-1098 een klassiek voorbeeld van Rotel’s gebruik van het voedingsgedeelte door de door Rotel gefabriceerde dual-toroide transformateren en zeer royale stroomreserves.

Het audio en video circuit van de RSP-1098 is niet minder rigorieus ontworpen door het nauwkeurig positioneren en isoleren van de functie-georienteerde circuit boards. Op deze manier wordt signaalbeinvloeding tot een minimum beperkt. Crystal 24-bit/192 kHz DA converters zijn gebruikt voor alle kanalen en de nieuwste generatie Cirrus Logic 32-bit levert alle hedendaags mogelijke surround mogelijkheden, inclusief Dolby Digital EX en Pro Logic II, DTS ES-Matrix/Discrete, en DTS Neo:6 processing. Natuurlijk is Rotel`s 7.1-channel Extra surround mode ook aanwezig. Trouwens, het spreekt voor zich dat de Rotel is volledig software upgradeable, dus volledig voorbereid op de toekomst.

Acht kanaals analoge uitgangen en uniek flexibele crossover zijn slechts twee van de mogelijkheden die de Rotel RSP-1098 in staat stelt zich aan elke home-theater configuratie aan te passen. Acht digitale ingangen en vijf analoge AV ingangen hanteren elke combinatie van bronnen zonder enig probleem. En er is meer, zo biedt de nieuwe Rotel voorversterker/processor biedt 4 selecteerbare, breedband component-video ingangen.

Met al deze genoemde mogelijkheden is de RSP-1098 een zeer indrukwekkend onderdeel van elk hoogstaande home-theater systeem, maar de mogelijkheden gaan nog verder! Onafhankelijke meerkanaals/multiroom mogelijkheden stellen u als gebruiker in staat om audio en video tegelijkertijd en in verschillende ruimten te horen en zien. Door de onafhankelijke afstandbedieningsmogelijkheden, een volledig functionele RS-232 computerinterface en alle mogelijkheden is de Rotel voorversterker/processor een zeer uitgebreid multimedia systeem.
 
Omdat Rotel begrijpt dat de gebruiksvriendelijkheid zeer belangrijk is, is de afstandsbediening de geavanceerde RR-1050. Deze krachtige, ergonomische AB, met LCD scherm vervangt in een keer 10 verschillende afstandsbedieningen. Natuurlijk voorzien van uitgebreide macro mogelijkheden.

De RSP-1098 zal naar verwachting rond maart 2003 leverbaar worden in mat zwart of mat zilver met zwart.

MERK

EDITORS' CHOICE