NIEUWSB&W

VCR met Linux

Bert Oling | 19 december 2002 | B&W

Sony en Matsushita lanceren videorecorder met Linux 
 
Elektronicagiganten Sony en Matsushita (het moederbedrijf van Panasonic) gaan samen software ontwikkelen voor elektronische apparaten. Alle software zal gebaseerd zijn op Linux, het open bron-besturingsysteem. Daardoor zullen bijvoorbeeld toekomstige ‘harddisk videorecorders’ werken onder Linux. Welke apparaten nog meer met de nieuwe software uitgerust worden, is niet bekend gemaakt. Beide partijen verwachten in de lente van 2003 de eerste resultaten te kunnen presenteren.

Mocht de software aanslaan, dan willen de twee bedrijven een forum oprichten dat zich bezighoudt met de promotie van dergelijke apparaten. Volgens beide partijen hebben Philips, IBM, NEC en Samsung al interesse getoond.

Linux wordt steeds meer gebruikt voor allerhande apparaten, zowel in computers als in huishoudelijke elektronica als videorecorders en universele afstandsbedieningen. Het systeem is namelijk veel flexibeler, veiliger en innovatiever dan Windows CE en andere mobiele systemen vanwege zijn open karakter. De broncode van Linux is voor iedereen in te zien.

Sony gebruikt momenteel al afgeleide systemen van Linux voor de besturing van haar Cocoon Internet harddisk videorecorder die pas in de loop van 2003 in Europa op de markt komt.

MERK

EDITORS' CHOICE