NIEUWSB&W

Movielink geen vliegende start

Redactie HiFi.nl | 11 december 2002 | B&W

De filmdienst die een maand geleden van start ging, biedt 175 films aan van de vijf grootste filmstudio`s. Het enthousiasme van Amerikaanse internetter is alleen nog niet erg groot. De krant The Nando Times meldt dat zonder concrete getallen te noemen.

Wel komt er vanuit diverse hoeken kritiek op Movielink, vooral van analisten. Zo zal het volgens hen de nodige tijd kosten om gebruikers zo ver te krijgen dat ze massaal films op hun computer gaan bekijken. Het downloaden duurt lang en een film kijken achter een computer is niet optimaal.

Voor de films moeten gebruikers 3 tot 5 dollar per film betalen. Het downloaden kost een breedbandgebruiker ongeveer 45 tot 90 minuten. Het streaming bekijken van films gaat met de nodige haperingen en is kwalitatief slechter dan een film op tv.

Bovendien biedt Movielink films pas 45 dagen na de première in de bioscopen aan. De betaling van de films geldt dertig dagen. Zodra de film eenmaal bekeken wordt, heeft het een houdbaarheid van 24 uur. Na dat etmaal kan het bestand niet meer worden bekeken.

De verwachting van een woordvoerder van Movielink zelf is dat er de eerste jaren nog geen winst verwacht hoeft te worden. "De komende jaren is het vooral ontdekken en experimenteren", aldus Movielink in The Nando Times. 

MERK

EDITORS' CHOICE