NIEUWS

Grote LCD`s: Philips en Fujitsu

Redactie HiFi.nl | 04 december 2002

Het plasmascherm gaat het nog moeilijk krijgen met de opkomst van de LCD televisie. Grote nadeel was de maatvoering. De schermen zijn voorlopig alleen te krijgen tot een formaat met een diameter van 32 inch (ongeveer 70 cenimeter), maar twee fabrikanten hebben aangegeven een stap verder te gaan.

Eerder deze maand maakten Philips en LG bekend dat hun samenwerking volgend jaar moet resulteren in een 42 inch (100 centimeter) LCD televisie en Fujitsu gaat nog een stap verder door aan te kondigen dat de fabriek in Korea in het voorjaar zal starten met de fabricage van een 46 inch (115 centimeter) grote LCD televisie.

De P50XHA10, zoals het scherm vooralsnog zal heten bevat alle kennis en techniek die Fujitsu heeft vergaard in de voorgaande jaren, met de ontwikkeling van het plasmascherm. Fujitsu wordt gezien als mondiale leider in deze techniek met de nodige innovaties achter haar naam. Het scherm heeft een hoge resolutie paneel in staat HDTV, DVD, camcorders en spelcomputers moeiteloos weer te geven. Verder wordt onder andere de Advancement Video Movement techniek gebruikt die haperingen in de digitale beeldverwerking tot een minimum reduceren.


EDITORS' CHOICE