NIEUWS

Sanyo PLV Z1


Redactie HiFi.nl | 15 november 2002

(Ingezonden mededeling)

Sanyo zorgt dit najaar voor knus hometheater-plezier met de nieuwe PLV-Z1. Kwalitatief hoogstaand filmgenot in breedbeeldformaat, tegen een uiterst betaalbare prijs.

De PLV-Z1E vormt een keerpunt in de markt van de videoprojectoren. Voor het eerst is er nu een videoprojector beschikbaar die onder de prijsdrempel van 2500   incl. BTW zakt, maar die niet aan kwaliteit inboet.

Integendeel, dit toestel dat slechts 3,2kg weegt heeft enorm veel te bieden. Zo is de PLV-Z1E uitgerust met breedbeeld-panelen in 16:9-formaat. Films kunnen nu in het origineel formaat worden afgespeeld zonder zwarte banden of storend strooilicht rond het beeld. Alle beschikbare pixels worden benut, waardoor een optimale scherpte behouden blijft.

Een hoog contrast van 800 tot 1 in combinatie met een lichtopbrengst van 700 ansilumen zorgt verder voor een ongezien helder beeld. De fijnste kleurnuances worden dankzij deze extreme contrastverhouding uitzonderlijk scherp weergegeven, met een overweldigend dieptezicht tot resultaat. Het beeld leeft!
Dankzij het breedhoekbereik van de lens is het mogelijk om de projector erg dicht bij het scherm te plaatsen. Middels de zoomlens kan het schermformaat naar eigen voorkeur worden aangepast.
Een lensshift-functie zorgt ervoor dat met het scherm ook horizontaal én verticaal kan verschuiven zonder dat het beeld tot een trapezium wordt vervormd. Projecteren vanuit een schuine hoek is dus mogelijk!

Het leuke design van dit apparaat maakt dat de PLV-Z1 niet misstaat op uw salontafel. Wanneer het apparaat niet gebruikt wordt kan het klepje vooraan worden dichtgeklapt waardoor de lens van het toestel op een mooie wijze extra beschermd.
Bij stille scènes is een ventilatiegeluid altijd hinderlijk. Sanyo heeft de PLV-Z1 daarom uitgerust met een efficient maar uiterst stil ventilatiesysteem. Het ventilatiegeluid van slechts 28dB kan dan ook als verwaarloosbaar worden beschouwd.

Men kan zowat alles op deze projector aansluiten: televisie, video, camera, DVD-speler, spelconsole, computer, laptop, enz…De PLV-Z1 is overigens ook multistandaard: geschikt voor PAL, NTSC en Secam…
Om ook het bedieningscomfort optimaal te houden, is deze projector ondermeer van een Nederlandstalig menu op het scherm voorzien. De afstandsbediening is erg compleet met alle essentiële bedieningsknoppen, zodat men niet genoodzaakt is telkens het menu op het scherm te activeren. De knoppen lichten bovendien ook op in het duister; het licht kan dus lekker uit blijven!

Als `s werelds grootste producent van LCD-projectoren, is Sanyo in staat om de degelijkheid van zijn producten te onderbouwen met een garantieperiode van 36 maanden.

Deze nieuwe projector is leverbaar vanaf begin november bij de betere electrohandel en hometheater- en/of projectoren-specialist. Benelux-verkoopprijs incl. BTW: 2.495,- 

EDITORS' CHOICE