NIEUWS

47 Labatories

Redactie HiFi.nl | 03 november 2002

De filosofie en produkten van 47Labs (=47 Laboratory System) hebben een bijzondere positie in de audio wereld. 47Labs is opgericht in 1992 door Junji Kimura. Hij had hiervoor bij diverse audio bedrijven gewerkt (Pioneer, Kenwood, Luxman,Kyosera). Als liefhebber van LP en buizenversterkers was hij ontevreden over de geluidskwaliteit van de CD. In plaats van de CD te verwerpen ging hij zelf aan de slag om de CD wel goed te laten klinken. Toen het prototype van het CD transport klaar was kwam Koji Teramura,een lokale audio-verkoper, luisteren naar het resultaat. Teramura zelf was ontevreden met de audiofiele kwaliteiten van de zogenaamde `High-end` audio produkten. Teramura was onder de indruk van het CD-transport maar de gebruikte versterker trok nog zijn meeste aandacht. Dit was een zeer kleine
transistor versterker zonder het bekende `transistorgeluid`. Sindsdien zijn deze twee gaan samenwerken en hebben een reeks unieke produkten voortgebracht.

Het bekendste is de `Gaincard versterker (Euro 1800) in combinatie met de Power Humpty (2200 Euro) voeding. Deze discreet opgebouwde versterker heeft maar 9 onderdelen per kanaal en ultra korte signaalwegen. De versterker heeft 2x25Watt en stuurt alle luidsprekers aan indien de impedantie minimaal 4Ohms bedraagt. Voor moeilijkere luidsprekers is er ook een 50Watt versie verkrijgbaar. De 47Labs CD spelers (evt. los transport en/of DAC) werken zonder filter en oversampling om het geluid zo natuurlijk/analoog mogelijk te houden. Ze leveren ook kabel van OFC koperdraad (0.4mm) met een teflon mantel die optimale eigenschappen zou hebben.         


EDITORS' CHOICE