Monitor Audio Silver

Redactie HiFi.nl | 30 oktober 2002 | Monitor Audio

(Ingezonden mededeling)

Toen Monitor Audio enkele jaren terug de unieke Silver Serie luidsprekers introduceerde was meteen de (internationale) prijzenkast te klein... Nu heeft MA het echter ‘gewaagd’ om deze serie te upgraden, maar dan wel op de eigen compromisloze manier.

Monitor Audio Silver2De Silver Serie is volledig opnieuw ontworpen met de laatste technologieën, materialen en inzichten. Met als resultaat een opnieuw unieke en grensverleggende luidsprekerserie die zonder voorbehoud perfect is voor zowel ‘gewoon’ audio als Home Cinema.

Het meest opvallend (voor oog en oor) zijn natuurlijk de C-CAM* laag/middeneenheden (150 of 178 mm) met de unieke metalen conus. Deze hebben nu een relatief veel groter conusoppervlak, een spuitgiet kunststof chassis en magnetische afscherming. De nieuwe 25 mm C-CAM Golden Dome hoogeenheid heeft een strak tot 30 kHz doorlopende weergave en is dus perfect voor de superkwaliteit van nieuwe media als SACD en DVD-A. Bij de nieuwe superslanke behuizingen zijn dankzij een nieuwe constructiemethode storende resonanties vrijwel volledig uitgebannen. In combinatie met alle andere verbeteringen zorgt dit voor een nog betere spreiding, detaillering, transparantie, dynamiek en ‘snelheid’.

Resultaat: een ongekend driedimensionale ‘zilveren’ weergave over een zeer groot luistergebied.

De Silver Serie bestaat uit zeven - volledig op elkaar afgestemde - modellen en is leverbaar in zwart, beuken, rose mahonie en licht eiken. De verkoopprijzen zijn (per stuk): Silver 1 € 250, Silver 2 € 300, Silver 6 € 500, Silver 8 € 650, Silver 10 € 800, Silver Centre € 400 en Silver Fxi DiPole € 325.

De Silver Serie bestaat uit de compacte 2-weg reflex Silver 1, de handige 2-weg reflex Silver 2, de kleinste vloerstaande 2,5-weg TwinReflex Silver 6, de compromisloze 3-weg TwinReflex Silver 8 en de non-plus-ultra 3-weg TwinReflex Silver 10. Daarbij komen nog de Silver LCR middenluidspreker en de Silver Fxi DiPool Surroundluidspreker.

Voor de nieuwe serie heeft Monitor Audio weer zeer veel innovaties gebruikt, zoals bijvoorbeeld:
· De C-CAM laageenheden met relatief veel meer conusoppervlak (bij de S6 is het chassis 5% groter en het conusoppervlak maar liefst 45%!),
· De C-CAM hoogeenheid met opgedampte goudlaag en een nog verder doorlopende weergave,
· De uniek slanke behuizingen van 19 mm MDF waarbij speciale interne verstijvingsribben op exact berekende optimale locaties vrijwel alle resonanties uitbannen,
· De magnetische afscherming van alle modellen
· Plus…. het identieke basisontwerp waardoor alle modellen eenzelfde klankkarakter hebben en ze dus eenvoudig gecombineerd kunnen worden voor een optimale flexibiliteit. Kortom: “The New Sound of Silver...” 

* De unieke C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) conus bestaat uit een zeer dunne magnesium/aluminium-legering met een opgedampte keramieklaag. Dit maakt het tot het lichtste en stijfste conusmateriaal en zorgt voor een ongekend ‘snelle’, gemakkelijke en uiterst transparante weergave. De ‘Golden Dome’ hoogeenheid is bijzonder vanwege de C-CAM conus met opgedampte goudlaag.


EDITORS' CHOICE