NIEUWSB&W

Recensies op HiFi.nl

Redactie HiFi.nl | 29 oktober 2002 | B&W

Nu te lezen op HiFi.nl:

Carlos Santana`s nieuwste CD: Shaman.
 Zo staat het album vol van stijlen die aan elkaar ‘geknoopt’ worden door de onmiskenbare gitaar van Santana. Het lijkt eigenlijk een beetje dat Santana de gastartiest is op zijn eigen album. De enorme sustain die zo kenmerkend is voor Santana en wordt voortgebracht door zijn Paul Reed en Mesa Boogie wervelt door alle songs.

DVD: Flairck en Corpus2Flairck en Corpus Circus Hieronymus Bosch
En dan de muziek. Bij Flairck is het altijd een mix van stijlen. Ook hier weer klassiek – flamenco – middeleeuws – en avantgarde. Vooral instrumentaal is de groep heel erg sterk. Fraaie melodie lijnen die naar een climax werken en mede door de prima opname – dynamiek! – en het niet overdreven gebruik van de vijf (de .1 wordt niet gebruikt) kanalen niet gekunsteld overkomt.

CD: Claire Martin Every Now And Then (The Very Best Of Claire Martin)
Door de grote toevloed van Noord Amerikaanse jazz artiesten die onze kusten overspoelen zou je bijna vergeten dat er ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan vertolkers bestaan die de moeite van het beluisteren meer dan waard zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de in 1967 in de Zuid Londense wijk Wimbledon geboren zangeres Claire Martin.

 

MERK

EDITORS' CHOICE