NIEUWSB&W

Digitale TV vertraagd

Redactie HiFi.nl | 24 oktober 2002 | B&W

De noordelijke Randstad krijgt begin 2003 digitale radio en tv via de ether. Voor 9 euro per maand krijgt de consument 25 kanalen, waarvan één met erotiek. 
 
Eind 2002 wordt niet gehaald, zoals eerder nog de bedoeling was. De laatste planning is om de dienst in het voorjaar van 2003 te introduceren in de zone Haarlem, Amsterdam, Hilversum en Almere. Hiermee kunnen 1,3 miljoen klanten worden bediend. Later krijgen ook andere delen van Nederland Digitenne.

Digitenne (digitale ethertelevisie en -radio, oftewel DVB-T) is een initiatief van Nozema (Nederlandsche Omroep-Zendermaatschappij), de NOS, VESTRA en Canal+. In het consortium hebben KPN Telecom, Nozema, NOB, NOS, HMG, SBS, Canal+ en KinderNet zitting. Digitenne voert sinds het begin van dit jaar tests uit. Deze worden met een paar maanden verlengd, zo zegt Jos Vrolijk, marketing manager van Digitenne.

Digitale ethertelevisie geldt als alternatief voor tv via de kabel en tv via de satelliet. Op termijn moeten vervolgens ook internetdiensten via de antennes worden aangeboden, maar wanneer dat gaat gebeuren is nog onduidelijk.
 

MERK

EDITORS' CHOICE