NIEUWS

Audio Encoder

Redactie HiFi.nl | 20 juli 2000
Veel mensen gebruiken MP3 voor audio compressie om muziek via de PC af te spelen, maar ik hoor ook van veel mensen dat men niet tevreden is over de geluids kwaliteit. Ik denk dat de echt audio liefhebber gewoon CD kwaliteit wil hebben.

Sinds enige tijd is dit ook mogelijk, want wat is er beter dan 'lossless' compression. Neem eens een kijkje op de website van Monkeysaudio. Dit programa is een encoder + decoder for WAV files incl. ondersteuning voor id3 tags, 24 bit files etc. Het is zelfs mogelijk om de files (.ape files) af te spellen in Winamp. (Ik heb gehoord dat ook andere players .ape files zullen gaan ondersteunen). En het best van alles, het is GRATIS. Natuurlijk zijn de bestanden behoorlijk groter dan MP3, maar voor minder dan fl 800,- koop je al een 61.4 GB harddisk (goed voor meer dan 200 CD's).

Ik zelf gebruik natuurlijk dit programma om al mijn muziek te compressen en af te spelen. Om de files met een perfecte kwaliteit af te spelen vanaf mijn PC naar mijn stereo gebruik ik een USB geluidskaart van Ego-sys. Dit is absoluut een perfecte geluidskaart (eigenlijk een heel klein extern kastje dat je via de USB poort op de PC aansluit). Deze kaart heeft digital in+out (optical + coax) en analoog in+out met ondersteuning voor 32, 44.1 , 48 khz met 24bits AD/DA converters. Voor meer info kijk eens op de pagina van Audi-o Int. Ltd.

Bron: Fred van Smaalen


EDITORS' CHOICE