NIEUWSB&W

3-D van Sharp

Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2002 | B&W

Sharp heeft een nieuw scherm ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om 3D afbeeldingen te presenteren zonder de hulp van speciale brillen. 

De techniek werkt door de beide ogen twee verschillende beelden voor te houden. Sharps laboratorium in Oxford heeft tien jaar aan de nieuwe technologie gewerkt. De doelstelling is de schermen niet meer dan anderhalve keer zoveel als een normaal scherm te laten kosten.

De 3D-functie van de schermen werkt alleen vanaf een bepaalde, vooraf ingestelde, afstand en hoek. Het scherm toont bij het inschakelen van de 3D modus een balk die pas goed zichtbaar wordt bij de juiste afstand en kijkhoek. Volgens de onderzoekers van Sharp zal het nog zeker tien jaar duren voordat de schermen een dusdanige kwaliteit hebben dat meerdere mensen tegelijk kunnen kijken.

De nieuwe schermen kunnen tussen de `traditionele` twee-dimensionale stand en de drie-dimensionale stand schakelen zodat gebruikers de schermen voor verschillende toepassingen kunnen gebruiken. Wanneer de schermen op de markt komen is nog niet duidelijk.
 

MERK

EDITORS' CHOICE