NIEUWS

Samsung L100 DVD-speler

Redactie HiFi.nl | 09 september 2002 |

(Ingezonden mededeling) 

Je gelooft je ogen niet. Heldere, scherpe en levendige hoge resolutie beelden. En ook nog eens flinterdun en superstrak. Dat is de eerste indruk van de nieuwe L100 portable DVD-speler van Samsung. Als dunste portable DVD-speler van slechts 23,5 mm vormt de L100 een klasse apart. Samsung heeft in dit kleine formaat portable DVD-speler een TFT-LCD scherm van maar liefst 10 inch met een geïntegreerde 10-bits Video DAC weten te combineren. Daarmee is de L100 in alle opzichten een genot om naar te kijken.

Samsung introduceert met de L100 de dunste portable DVD-speler. Het voor een portable DVD-speler opmerkelijk grote beeldscherm heeft maar liefst 1.152.000 pixels en levert een superieure beeldkwaliteit. Het beeld van de L100 is daarom zeer helder, scherp en levendig (zowel in de beeldverhouding 4:3 als 16:9).

Samsung L1002

Ook voor het geluid heeft Samsung Electronics wederom de toon weten te zetten. De 96kHz sampling frequentie en de 24-bits DAC audio resolutie geven een voortreffelijke ruisvrije geluidskwaliteit. De ingebouwde stereospeakers en het Virtual Phantom Surround System leveren een zeer realistisch en verbluffend geluid.

Met de L100 kan je moeiteloos overal gaan en staan waar je maar wilt: de L100 wordt standaard geleverd met een moderne handige draagtas, maar past ook met gemak in iedere andere tas of koffer. De
krachtige Lithium-Icon accubatterij geeft een gegarandeerde speelduur van 2,5 uur. De optionele (extra) accubatterij biedt capaciteit tot maar liefst 6 uur: ruimschoots voldoende voor het kijken van 3 speelfilms.

De L100 is voorzien van een Memory Stick Slot. Zo kunnen ook videobeelden en foto`s worden bekeken op het relatief grote scherm van de L100. Je hoeft alleen maar de Memory Stick in de L100 te pluggen. En door MP3-tjes van het Internet op de Memory Stick te downloaden, kan de L100 ook worden omgetoverd in een waanzinnige MP3-speler met een fenomenaal virtueel-3D geluid. Daarnaast biedt de L100 de mogelijkheid voor twee hoofdtelefoons om samen te kunnen genieten van een film of
muziek. De afstandsbediening ter grootte van een credit kaart verhoogt het bedieningsgemak.

De adviesverkoopprijs van de Samsung L100 bedraagt ÔéČ 1.499 inclusief B.T.W. en exclusief verwijderingsbijdrage. Vanaf oktober 2002 is de L100 verkrijgbaar in de winkel.


EDITORS' CHOICE