NIEUWSB&W

DVD-Audio nieuws


Redactie HiFi.nl | 24 augustus 2002 | B&W

De discussie is al een tijdje gaande, maar dit jaar lijken er toch een aantal definitieve stappen te worden genomen door platenmaatschappijen in de keus voor SACD of DVD Audio. DVD Audio loopt nog achter waar het gaat om de uitgebrachte titels, waarbij met name is uitgegaan van grote diversiteit. Maar met 40 miljoen DVD spelers die zich momenteel in de huizen bevinden heeft de markt voor DVD Audio meer behoefte aan populaire titels.

Het meest succesvolle DVD Audio album tot nu toe is Metallica’s Black Album, maar gelijkwaardige titels van andere artiesten zijn nog niet verkrijgbaar. DVD Audio wordt momenteel ondersteund door Warner Brothers, EMI en een aantal kleine platenmaatschappijen. Universal heeft aangegeven de voorkeur te geven aan SACD, maar heeft nog geen concrete stappen ondernomen om deze voorkeur ook op de markt te brengen.

Met een potentie van 40 miljoen spelers biedt DVD Audio natuurlijk een hoop mogelijkheden. Zo is het mogelijk videoclips toe te voegen, interviews met bandleden, registraties van optredens, b-kantjes en foto’s. Nu nog een groot aantal populaire titels en dan lijkt de weg voor DVD Audio open.

MERK

EDITORS' CHOICE