NIEUWSPioneer

Pioneer NS-DV1000

Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2002 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux
(Ingezonden mededeling)

NS-DV10002Ook Pioneer biedt binnenkort een alles-in-één systeem voor het afspelen van DVD’s, maar gaat tegelijkertijd ook verder. De NS-DV1000 is het eerste complete minisysteem waarmee DVD-video, DVD-audio en SACD zijn af te spelen en past daarmee in de traditie die het bedrijf in zette bij de introductie van de NS-DV1. Dit was het eerste systeem met een ingebouwde DVD-Video/CD speler en Dolby Digital 5.1 surround sound en was baanbrekend voor de toenemende populariteit van Home Theater.

In september zal begonnen worden met de productie van het model wat voorlopig de naam NS-DV1000 zal dragen. Naast de genoemde hoogwaardige beeld en geluidsbronnen moet het ook mogelijk zijn om “gewone” CD’s af te spelen, video CD’s, muziek en video-opnamen op een CD-R/RW disc (waaronder MP3’s) en video-opnamen op DVD-R en –RW discs. Het design zal ook liggen in de lijn van de NS modellen en belooft een stijlvol systeem te worden, met onder andere een apart te plaatsen statusdisplay met de opvallende OEL weergavetechniek.

De hoofdmodule zal worden vervaardigd van mat aluminium en ook de vijf satellietluidsprekers zijn van aluminium gemaakt. De hoge frequentierespons van de satellietluidsprekers bereikt 60 kHz, terwijl het systeem intern gebruik maakt van audio DAC’s met hoge specificaties en een 108 Mhz/12-bits video-DAC. De afstandsbediening is tevens geschikt voor bediening van de nieuwste plasmaschermen.


EDITORS' CHOICE