NIEUWSEnergy

Energy Connoisseur

Redactie HiFi.nl | 19 augustus 2002 | Energy

(Ingezonden mededeling)

De langverwachte opvolgers van de succesvolle originele ENERGY ® Connoisseur Series zijn vanaf heden leverbaar. Gepositioneerd tussen de high end Veritas serie en de betaalbare e:XL serie, is de gloednieuwe Connoisseur serie voorzien van de nieuwste transducer en klankkast technologie om een audiofiele topprestatie neer te zetten. En dat op een prijsniveau dat voorheen onmogelijk was!

De nieuwe Connoisseur serie bestaat in totaal uit 7 modellen, hierbij inbegrepen twee monitors C-1 en C-3, drie vloerstaande luidsprekers C-5, C-7 en C-9, een gematched center kanaal C-C1 en de C-R1 surround luidsprekers waarmee een aantal volledige home theater oplossingen geboden worden.

Alle Connoisseur luidsprekers worden voorzien van Energy’s exclusieve 1 inch Aluminium Hyperbolic™  tweeter zoals deze ook gebruikt worden in de high end Veritas serie. De nieuw ontwikkelde Composiet Aluminium/Polypropylene woofer conus met NBR/SBR surround technologie is gelijkwaardig aan de recentelijk geïntroduceerde Veritas serie en zorgt voor een ongekende impulsweergave en geluidsspreiding.

Energy Connoisseur 2Eén van de doorbraken met de nieuwe Connoisseur serie is het gebruik van de high tech Spherex™ baffle welke gemonteerd is op een MDF sub-baffle en behuizing. Deze constructietechniek reduceert de resonantie en vervorming van de kast en bereikt daarmee een verhoogde midrange detaillering en verbeterde basweergave. De Spherex™ baffle zelf heeft een speciale vorm om een gelijkmatige spreiding te bewerkstelligen en daarmee wordt een “pinpoint” nauwkeurig geluidsbeeld neergezet.  Alle Connoisseur vloerluidsprekers worden geleverd met bijpassende zilverkleurige voeten met instelbare spikes voor verhoogde stabiliteit en verbeterde definitie van de laagweergave. Connoisseur: De Nieuwe Vorm van ENERGY ®


EDITORS' CHOICE